Τι κρύβει η συνάντηση Βέμπερ και Μητσοτάκη – Η απάντηση του Γιώργου Κύρτσου

Τι κρύβει η συνάντηση Βέμπερ και Μητσοτάκη – Η απάντηση του Γιώργου Κύρτσου
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber, στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το ευρωπαϊκό χαστούκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, γνωστός και φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού περνούσε την πόρτα του Μαξίμου ενώ οι φοιτητές διαδήλωναν στους δρόμους (μερικοί έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου) και οι αγρότες κατέβαζαν τα τρακτέρ.

Με ανάρτησή του στο «Χ» ο Ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος σχολιάζει και αποκρυπτογραφεί τη συνάντηση με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σημειώνει πως ήταν προγραμματισμένη από καιρό, εντάσσεται στην προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ αλλά περιέχει πολλές παραμέτρους όπως το ίδιο το πολιτικό μέλλον του Έλληνα πρωθυπουργού στον ευρωπαϊκό χώρο, την προσπάθεια Βέμπερ να αναρριχηθεί στην προεδρεία της Κομισιόν αλλά και την ωραιοποίηση της εικόνας τους.

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

Οι συναντήσεις Μητσοτάκη-Βέμπερ είναι προγραμματισμένες από καιρό, εντάσσονται στην προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές.
Λόγω της συγκυρίας όμως επηρεάζεται το περιεχόμενο των συζητήσεων:
Πρώτον, ο Βέμπερ θα προσπαθήσει-μετά το χαστούκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Μητσοτάκη-να βελτιώσει το ευρωπαϊκό προφίλ του πρωθυπουργού.
Δεύτερον, θα συζητήσουν το ρήγμα που εμφανίστηκε στο ΕΛΚ, με αφορμή το ψήφισμα του ΕΚ και έχει σχέση με το άνοιγμα Βέμπερ προς τη σκληρή και άκρα Δεξιά.
Τρίτον, ο  Βέμπερ θα διερευνήσει κατά πόσον ο Μητσοτάκης θα υποστήριζε το άδειασμα της φον ντερ Λάιεν για να γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τον άδειασαν υπέρ της φον ντερ Λάιεν το 2019 και αναζητεί τη ρεβάνς.
Τέταρτον, ο Μητσοτάκης θα δημιουργήσει την εντύπωση, με διαρροές και μισόλογα του Βέμπερ, ότι η ΕΕ καίγεται να τον αξιοποιήσει.
Είναι το σχέδιο Β που έχει στο μυαλό του αλλά μετά το χαστούκι του ΕΚ υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προβληθεί η εικόνα του περιζήτητου Ευρωπαίου παράγοντα..

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Αλώνει» την Ευρώπη με νέο κόμμα

Τα «θα» Μητσοτάκη έβγαλαν ξανά τα τρακτέρ στον δρόμο

Καιρός: Τι αλλάζει από την Κυριακή – «Θα ήταν “λάθος” να την ονομάζουμε “κακοκαιρία”»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter