Τι λέει ο Τσίπρας;

Τι λέει ο Τσίπρας;

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος που τον οδήγησε στην εξουσία, έχει βρεθεί όχι με δική του επιλογή στο επίκεντρο της κρίσης στο κόμμα. «Να μιλήσεις ο Τσίπρας». «Να καταδικάσει ο Αλέξης».

«Τι πιστεύει αυτός που ήταν η καρδιά της επιτυχίας του κόμματος»; Οι προτροπές και τα ερωτήματα, μπήκαν από άλλους καλοπροαίρετα και από άλλους πονηρά αυτούς τους τρεις μήνες. Υπήρχαν τα απλά μέλη του κόμματος που αγωνιούσαν για όσα συμβαίνουν και θεωρούσαν ότι η όποια παρέμβαση Τσίπρα θα είναι σωτήρια και λυτρωτική, αλλά ήταν και αυτοί που επιζητούσαν μια δήλωση για να χτίσουν πάνω της, την δική τους μετάφραση. Ήθελαν μια λέξη του για την κάνουν διήγημα πολιτικής φαντασίας και εργαλείο εσωκομματικής σφαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μίλησε γιατί δεν είχε λόγο να μιλήσει.

Αποχώρησε από το κόμμα με ευπρέπεια, σεβάστηκε εν αντιθέσει με άλλους τις δημοκρατικές λειτουργίες και δεν απέδωσε στον εαυτό του ρόλο πάτρωνα ή κρυφού χειριστή. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου και τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους ετερόκλητους αποχωρήσαντες, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο Τσίπρας έκανε διαρροές.

Απ’ ό,τι φαίνεται διαρροές δεν υπάρχουν και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει καθαρή θέση εν τοις πράγμασι. Μετά την μεθοδευμένη διάσπαση παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιος άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντιΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά είναι ο ιστορικός Αρχηγός αυτού του κόμματος το οποίο συνεχίζει την πορεία του.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση με νέα ήθη και ηθική

Σιβυλλική ανάρτηση Νίκου Κοτζιά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δήλωση Ηλιόπουλου μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter