Τι τα θέλουμε τα όπλα, κύριε Γεραπετρίτη;

Τι τα θέλουμε τα όπλα, κύριε Γεραπετρίτη;

«Τόνισα ότι είναι εξόχως σημαντικό κατά τη λήψη αποφάσεων για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού προς κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, να εξασφαλίζεται ότι νατοϊκοί εξοπλισμοί δεν χρησιμοποιούνται κατά νατοϊκών συμμάχων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, την Πέμπτη, μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στις Βρυξέλλες.

Η σημαντική αυτή τοποθέτηση περιέχει την εξής αντίφαση: Αφού η Ελλάδα απειλείται μόνο από την Τουρκία, που είναι επίσης χώρα του ΝΑΤΟ, μπορεί να δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα όπλα της, αν -μη γένοιτο- χρειαστεί;

Η Τουρκία εύκολα μπορεί να το δηλώσει (και ας μην το τηρήσει) επειδή μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά τους με το ανοικτό μέτωπο στη Συρία και τις δήθεν απειλές από τους Κούρδους του Ιράκ.

Επειδή ακούγονται διάφορα περίεργα για το λογισμικό των πανάκριβων αμερικανικών μαχητικών F-35, που… ζαχαρώνει η κυβέρνηση, και πώς αυτό «κλειδώνει», ας μη βάζουμε ιδέες στους συμμάχους.

Ενα τραγούδι της Αντίστασης έλεγε «τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια τα σπαθιά…» αλλά αυτοί που το τραγουδούσαν την ίδια ώρα μάτωναν για την ελευθερία.

Σήμερα ρωτάμε, τι τα θέλουμε τα όπλα, αν δηλώσουμε ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον χώρας του ΝΑΤΟ, κύριε υπουργέ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter