Τι θα δούμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο – Κλασικά έργα, πειραματικές φόρμες και σύγχρονες αναγνώσεις

Τι θα δούμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο – Κλασικά έργα, πειραματικές φόρμες και σύγχρονες αναγνώσεις

«Όλες, όλοι, όλα» είναι το μότο για την καλλιτεχνική περίοδο 2023-24. Το Εθνικό Θέατρο προτάσσει φέτος την πολυσυλλεκτικότητα και συμπεριλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα όλες τις θεατρικές τάσεις με κλασικά έργα σε σύγχρονες αναγνώσεις, πειραματικές φόρμες και σκηνοθέτες διαφορετικών ηλικιών και αντιλήψεων.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε χτες από τον καλλιτεχχνικό διευθυντή, Γιάννη Μόσχο, στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά» και συνοδεύτηκε από ευφάνταστα και χιουμοριστικά βίντεο με τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές των παραστάσεων, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αλλά και σχόλια σε σχέση με τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα. Το Εθνικό Θέατρο επεκτείνεται φέτος στο θέατρο «Κιβωτός» και το «Θέατρον» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ το Εθνικό ταξιδεύει και στο εξωτερικό με το “Goodbye, Lindita” του Μάριο Μπανούσι και μεστάσεις σε Βελιγράδι, Δρέσδη, Άμστερνταμ και στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.


Ο Βασίλης Παπαβασιλείου ανοίγει τη σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Τσίλλερ με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, “Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη” (από 26/10). Ένας πολυμελής θίασος (Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αγορίτσα Οικονόμου, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, κ.ά.) συμμετέχει στην κωμωδία ηθών του 1757, που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια και τα ματαιόδοξα φερσίματα των καλλιτεχνών, μέσα από την ιστορία ενός πλούσιου εμπόρου που επιθυμεί να συστήσει την τέχνη της όπερας στη Σμύρνη.

«Το καλοκαίρι που πέρασε σημαδεύτηκε από πολλά δυσάρεστα γεγονότα: φυσικές καταστροφές, αθώα θύματα, σοκαριστικά περιστατικά βίας και ρατσισμού, υπέρμετρη αύξηση της ρητορικής μίσους στα social media, επανεμφάνιση με ορμή της ακροδεξιάς. Μια κοινωνία που βρίσκεται σε αναβρασμό, μια κοινωνία που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πολυπολιτισμική πραγματικότητα της χώρας και που ακόμα την τρομάζει η διαφορετικότητα. Μέσα σε αυτό το τοπίο το Εθνικό Θέατρο δεν μπορεί παρά να σταθεί δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που είναι περιθωριοποιημένη, κάθε φυλής, φύλου, θρησκείας, σωματικής διαφορετικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του και να καλοδεχτεί άπαντες», τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος.

Για τους φίλους του θεάτρου, από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί έως και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12 τα μεσάνυχτα οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια των δέκα ευρώ για τις παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής, της Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος», της Σκηνής «Μαρίκα Κοτοπούλη» και της Σκηνής «Κατίνα Παξινού».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter