Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν τα ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό – Οι οδηγίες του ΕΟΠΥΥ

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν τα ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό – Οι οδηγίες του ΕΟΠΥΥ
Photo Credit: Unsplash

Την 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό. Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγία σχετικά με την υποχρέωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ προσωπικών γιατρών να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Ο πρώτος προγραμματισμός για το ραντεβού όλων των προσωπικών γιατρών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται το εξής παράδειγμα: Έστω ότι ένας προσωπικός γιατρός έχει 1.000 εγγεγραμμένους πολίτες. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να προγραμματιστούν τα ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Με βάση τους εγγεγραμμένους πολίτες, ο συγκεκριμένος προσωπικός γιατρός θα πρέπει να έχει προγραμματίσει 20 ώρες για τα ραντεβού.

Μεταξύ άλλων η οδηγία αναφέρει ότι: Τα ραντεβού που θα προγραμματιστούν θα πρέπει να έχουν διάρκεια 15 λεπτών το κάθε ένα, ενώ για τους πολίτες που προγραμματίζουν επίσκεψη για πρώτη φορά, η διάρκεια του ραντεβού θα είναι 30 λεπτά, καθώς απαιτείται η συμπλήρωση του ατομικού φακέλου υγείας κάθε πολίτη.

Αναλυτικά οι οδηγίες του ΕΟΠΥΥ:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter