Φάκελος Γλύξμπουργκ: Η «ξεχασμένη» ιστορία της λαομίσητης οικογένειας – Την Κυριακή στο Documento

Φάκελος Γλύξμπουργκ: Η «ξεχασμένη» ιστορία της λαομίσητης οικογένειας – Την Κυριακή στο Documento
Ο τέως χαιρετά οπαδούς στις 23 Μαρτίου του 1964 μετά τον όρκο διαδοχής που έδωσε

Φάκελος Γλύξμπουργκ αυτή την Κυριακή στο Documento! Υπενθυμίζουμε όλα όσα κάνει πως δεν γνωρίζει η μητσοτακική Νέα Δημοκρατία και ρίχνουμε φως στις αθέατες πλευρές της ιστορίας της οικογένειας που μίσησε η Ελλάδα αλλά αγάπησαν οι ξένοι και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε το ριφιφί στο Τατόι και την «ξεχασμένη» συνέντευξη του ’93, στην οποία ο Γλύξμπουργκ καλούσε σε πραξικόπημα και φέρνουμε στο φως το απόρρητο έγγραφο της CIA για την Αποστασία και τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Επίσης, αποκαλύπτουμε το «κούφιο» σχέδιο ανάπλασης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη για το Τατόι με 58 εκατομμύρια ευρώ από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τα κονδύλια δεν απορροφώνται ενώ η καταγραφή αντικειμένων εξελίσσεται σε γεφύρι της Άρτας. Άφωνοι οι εργαζόμενοι από τα βασιλικά… ευρήματα.

Ακόμα στο φύλλο της Κυριακής ξεδιπλώνουμε το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή από τον έκπτωτο και υπενθυμίζουμε τα σημειώματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι για το Στέμμα.

Φάκελος Γλύξμπουργκ όμως χωρίς Φρειδερίκη δεν γίνεται: Παρουσιάζουμε λοιπόν όλη την ιστορία της δολοπλόκας Φρειδερίκης, μητέρας του Κωνσταντίνου, που αγαπούσε τις σκιές, τους ξένους και μισούσε οτιδήποτε δημοκρατικό.

Τέλος, θυμίζουμε πώς μεγάλωσαν τα παιδιά στις παιδουπόλεις της Φρίκης και πώς έγινε Ολυμπιονίκης ο Κωνσταντίνος το 1960 και σε ποιους το οφείλει, μέσα από τα λόγια ενός εκ των πρωταγωνιστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter