Την Τρίτη ενώπιον της PEGA Ράμμος και Μενουδάκος για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την Τρίτη ενώπιον της PEGA Ράμμος και Μενουδάκος για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τις υποκλοπές, τη γνωστή PEGA, θα βρεθούν την Τρίτη ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, προκειμένου να μιλήσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί πως η πρόσκληση των δύο ελλήνων αξιωματούχων προέκυψε μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για το εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων και την τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής για την παρακολούθηση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας και του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Στην Επιτροπή θα μιλήσει (στις 10:00 ώρα Ελλάδας) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης που θα εκπροσωπήσει τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Σε κάθε περίπτωση στην διαδικασία όπου θα παραστούν οι Ράμμος και Μενουδάκος, αναμένεται να τεθούν πολλές ερωτήσεις που θα σχετίζονται τόσο με την υπόθεση των επισήμων επισυνδέσεων, όσο και με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. Για την πρώτη αρμόδια είναι η ΑΔΑΕ ενώ για την δεύτερη η ΑΠΔΠΧ, η οποία έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα. Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει πηγές της ΑΠΔΠΧ στο Documento, στο μικροσκόπιο έχει μπει και μια ελληνική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, στους servers της οποίας έχει φιλοξενηθεί ιστότοπος που συσχετίζεται με το Predator.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Στην PEGA στις 28 Φεβρουαρίου Ράμμος και Μενουδάκος για τις υποκλοπές

Εκκωφαντική σιωπή Μαξίμου για τις απειλές Intellexa και… αμήχανη αλληλεγγύη Οικονόμου στην PEGA

Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter