Το Αιγαίο στα πιάτα μας αυτή την Κυριακή στο DOCVILLE που κυκλοφορεί με το Documento

Το Αιγαίο στα πιάτα μας αυτή την Κυριακή στο DOCVILLE που κυκλοφορεί με το Documento

“Think Globally, Act Locally”. Το εστιατόριο του 360 Cocktail Bar Restaurant από τις 17 Ιανουαρίου φιλοξενεί εστιατόρια από διάφορα νησιά της Ελλάδας, τα οποία θα μαγειρέψουν πιάτα με τοπικά προϊόντα.

Γνωρίζουμε την γαστρονομική παλέτα του Αιγαίου βοηθώντας εθελοντικές ομάδες στην υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Οικόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τις αντιπολεμικές ταινίες με θέμα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έμειναν στην ιστορία του σινεμά με αφορμή το «1917» του Σαμ Μέντες.

«Μεγάλες Προσδοκίες». Ενα από τα αριστουργήματα του Καρόλου Ντίκενς ανεβαίνει υπό τη –μη συμβατική– σκηνοθετική ματιά της Λίλλυς Μελεμέ στο Σύγχρονο Θέατρο. Τον ιδιαίτερο ρόλο της δεσποινίδας Χάβισαμ υποδύεται μια από τις πλέον αναγνωρισμένες ηθοποιούς, η Φιλαρέτη Κομνηνού. Συνέντευξη στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Η απίθανη ιστορία του συγκροτήματος «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης» που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’70 από τις Δυτικές Συνοικίες και έφτασαν μέχρι τα βραβεία Grammy. Αφορμή το μουσικό ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Στο κοσμικό Πίγκαλς, στην Ταβέρνα του Καλοκαιρινού και στην Τριάνα του Χειλά μας ταξιδεύει η μουσική παράσταση «Απόψε είσαι για φιλί» του Λάμπρου Λιάβα που ανεβαίνει σε λίγες μέρες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με την Ηρώ Σαΐα να ενσαρκώνει τέσσερις μεγάλες κυρίες της εποχής εκείνης: τη Σπεράντζα Βρανά, τη Μάγια Μελάγια, τη Μαρίκα Νίνου και τη Μαίρη Λίντα. Συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου.

Με αφορμή το ανέβασμα της «Ομορφης πόλης» του Μίκη Θεοδωράκη γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στα θεατρικά 60s. Ο Παναγιώτης Φρούντζος επιστρέφει στο 1962 και στον καιρό που στην Αθήνα ανέβαιναν η «Ομορφη πόλη» και η «Οδός Ονείρων»

Η Νίκη Γρυπάρη μας ξεναγεί στην έκθεση «Ερριμμένες σκιές» και μας μιλάει για τον ζωγράφο –και θείο της– Γιάννη Τσαρούχη. H έκθεση φιλοξενείται στο ίδρυμα του μεγάλου ζωγράφου στο Μαρούσι. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Golden Oscar με ή χωρίς Netflix; Την περασμένη Κυριακή οι ξένοι ανταποκριτές του Χόλιγουντ απένειμαν τα δικά τους βραβεία και έβαλαν φωτιά στη φετινή οσκαρική κούρσα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ο ηθοποιός Γιώργος Σύρμας συστήνεται στο Docville στη στήλη New Entries. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter