Το ΔΝΤ «μαλώνει» κυβερνήσεις: «Ίσως μετανιώσετε για τις ενισχύσεις που υπόσχεστε στους αγρότες»

Το ΔΝΤ «μαλώνει» κυβερνήσεις: «Ίσως μετανιώσετε για τις ενισχύσεις που υπόσχεστε στους αγρότες»

Προειδοποιητικές «βολές» από το ΔΝΤ προς τα κράτη που εξετάζουν ενισχύσεις στους αγρότες, εν μέσω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου, Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα. Είπε ότι «κατανοεί» τις δυσκολίες των αγροτών που διαδηλώνουν για μέρες σε χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, την Ελλάδα Γερμανία. Τόνισε όμως ότι… ανησυχεί για το γεγονός πως τα κράτη παρατείνουν τις κρατικές ενισχύσεις, αντί να προχωρήσουν στην κατ’ αυτήν «απαραίτητη» δημοσιονομική σταθεροποίηση.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε μεν ότι υπάρχει… «κατανόηση από ανθρώπινης άποψης ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες» και πως «δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος τη δουλειά που κάνουν», αλλά συνέχισε λέγοντας ότι η διάθεση αυτή «βάζει τις κυβερνήσεις με την πλάτη στον τοίχο και τις εμποδίζει να κάνουν αυτό που είναι απαραίτητο για να ενισχυθούν οι οικονομίες τους, υπάρχει κίνδυνος να έρθει η στιγμή που ίσως το μετανιώσουν», πρόσθεσε.

Το ΔΝΤ επιμένει εδώ και μήνες ότι τα κράτη, πρέπει προοδευτικά να τερματίσουν τα μέτρα στήριξης που είχαν προωθήσει για να στηρίξουν τις οικονομίες τους επί πανδημίας, κατόπιν για να αμβλύνουν το πληθωριστικό σοκ.

Διαβάστε επίσης: «Μαύρη» πρόβλεψη ΔΝΤ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως

Σύνοδος Κορυφής σε κλοιό από τρακτέρ – Οι ηγέτες της ΕΕ απέναντι στους αγρότες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter