Το εξώφυλλο-σοκ του Economist: «Μήπως κερδίζει ο Πούτιν;»

Το εξώφυλλο-σοκ του Economist: «Μήπως κερδίζει ο Πούτιν;»

Ως εξώφυλλο-προειδοποίηση μπορεί να εκληφθεί η νέα έκδοση του Economist όπου παρουσιάζεται ο Ρώσος πρόεδρος ενώ σημειώνει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Προς το παρόν τουλάχιστον σημειώνει» για να προσθέσει:

«Η Δύση θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για να απογοητεύσει τον κ. Πούτιν. Για το δικό της καλό καθώς και για το καλό της Ουκρανίας, πρέπει επειγόντως να αποτινάξει τον λήθαργο της.»

Γράφει o Economist:

Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύσαμε δύο εξώφυλλα. Στην Ευρώπη θεωρούμε ότι, για πρώτη φορά από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει ενισχύσει τη λαβή του στην εξουσία και συμβάλλει στη στροφή του παγκόσμιου Νότου εναντίον της Αμερικής. Κρίσιμα, υπονομεύει την πεποίθηση στη Δύση ότι η Ουκρανία μπορεί -και πρέπει- να βγει από τον πόλεμο ως μια ακμάζουσα ευρωπαϊκή δημοκρατία. Η Δύση θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για να απογοητεύσει τον κ. Πούτιν. Για το δικό της καλό καθώς και για το καλό της Ουκρανίας, πρέπει επειγόντως να αποτινάξει τον λήθαργο της.

Διαβάστε επίσης

Οι «Ανώνυμοι Αριστεροί» επικεφαλής του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου

Γάζα: Τέλος η εκεχειρία – Εκρήξεις στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα

Χαρτορίχτρες

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Κουτσούμπας: «Επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος» – Τι είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και Κασσελάκη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter