Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να πάρει πίσω το ρουσφέτι στον Πίπερ

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να πάρει πίσω το ρουσφέτι στον Πίπερ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνει θέση για το Πίπερgate και πιέζει αφόρητα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το θέμα, με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν γοργά.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Politico, περισσότεροι από τους μισούς ευρωβουλευτές απαίτησαν από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακαλέσει την τοποθέτηση του εκλεκτού της, ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρκους Πίπερ στην καλοπληρωμένη θέση του απεσταλμένου της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ανοιχτή σύγκρουση μετά την ανταρσία 4 Επιτρόπων για το ρουσφέτι με τον Μάρκους Πίπερ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 382 (έναντι 144) ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ τροπολογίας που καλεί την φον ντερ Λάιεν να επαναλάβει την διαδικασία επιλογής για τη θέση του Πίπερ.

Ο Πίπερ υπέγραψε τη σύμβαση στις 31 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι οι δύο άλλοι υποψήφιοι που είχαν μπει στην κλειστή λίστα (shortlist) για τη θέση, και οι δύο γυναίκες, φέρονται να είχαν λάβει υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής. Το θέμα είχαν αναδείξει με εσωτερική… ανταρσία τέσσερις Επίτροποι του θεσμού που προεδρεύει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η διαμάχη γύρω από την επιλογή της ως απεσταλμένη προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο πιθανών προβλημάτων για την φον ντερ Λάιεν, καθώς διεκδικεί μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη χρήση γραπτών μηνυμάτων για τη διαπραγμάτευση μεγάλων συμβάσεων αγοράς εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Δείτε επίσης: Κομισιόν: Για… ρουσφέτι καταγγέλουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν 4 κορυφαίοι Επίτροποι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter