Το Μαξίμου κρύβεται και δείχνει τη δικαιοσύνη για τη χάλκευση στοιχείων από την ΑΑΔΕ

Το Μαξίμου κρύβεται και δείχνει τη δικαιοσύνη για τη χάλκευση στοιχείων από την ΑΑΔΕ

«Ως προς την καταγγελία, διότι καταγγέλλονται κάποιες ενδεχόμενες παράνομες πράξεις το έχω πει πολλές και σε αυτή και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Να ερευνήσει σε κάθε περίπτωση εάν έχουν τελεστεί παράνομες πράξεις, ποιες είναι, ποιος τις έχει τελέσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento, σχετικά με τις χάλκευση και παραποίηση επίσημων στοιχείων από στελέχη της ΑΑΔΕ, με σκοπό τον οικονομικό στραγγαλισμό του Documento.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «γίνεται μία καταγγελία μέσω δημοσιεύματος. Ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Ούτε να τις υιοθετήσω. Και ούτε θα μπορούσα να σας πω, εάν αυτά που λέει αυτό το δημοσίευμα, ή οποιοδήποτε άλλο δημοσίευμα και αφορούν παράνομες πράξεις ισχύουν. Οπότε εάν υπάρχει οτιδήποτε τέτοιο, φαντάζομαι ότι αυτονοήτως επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Η υπόθεση που αποκάλυψε την Κυριακή το Documento αφορά τα κατασκευασμένα φορολογικά στοιχεία για την επιβολή προστίμου από μία συμμορία που θέλει να φιμώσει την εφημερίδα. Τέσσερις τουλάχιστον υπάλληλοι του 1ου ΕΛΚΕ έχουν διαπράξει ποινικά αδικήµατα µε δόλο, ανάµεσα στα οποία και το κακούργηµα της ψευδούς βεβαίωσης στην υπηρεσία. Το Documento προχωρά σε µήνυση εναντίον τους, αλλά πρωτίστως επιλέγει να δηµοσιοποιήσει τον τρόπο που τους παγίδευσε όλο αυτό το διάστηµα.που όχι µόνο αυθαιρετούν αλλά κατασκευάζουν στοιχεία.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η εμπλοκή του Μαξίμου καθώς την 1η Νοεµβρίου 2023 το 10ο ΕΛΚΕ ζητάει από τις άλλες φορολογικές αρχές ενηµέρωση για το αν υπάρχουν στοιχεία για το Documento. Το έγγραφο αυτό κοινοποιείται στο Μέγαρο Μαξίµου (υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ) µε αριθµό πρωτοκόλλου ΑΤ 1132929. ∆ηλαδή, ενηµερώνεται το Μαξίµου για φορολογικά θέµατα της εφηµερίδας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ για τη μαφία στην ΑΑΔΕ: Ιδού η μαφία σας, κ. Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης: Παππάς: «Ανήθικη και παράνομη η στοχοποίηση του Documento – Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter