Το Μελίσσι Delicatessen

Το Μελίσσι Delicatessen

Τα ελληνικά νησιά έχουν περισσότερους θησαυρούς από τις μαγικές παραλίες και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα…

Η ελληνική γη είναι σίγουρα μία ευλογημένη κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη , καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της μπορεί να ανακαλύψει κάποιος διαμάντια, μιλώντας για πρώτες ύλες και κατ’ επέκταση προϊόντα. Τα πραγματικά διαμάντια όμως, είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους θησαυρούς του τόπου τους, έχοντας σαν εφόδια τα πιο βασικά και τα πιο απλά: Το μεράκι και την αγάπη.

Φτάνοντας κάποιος στην Πάρο και πιο συγκεκριμένα στον περιφερειακό της Νάουσας, θα συναντήσει το «Μελίσσι Delicatessen». Η ονομασία ίσως ξενίζει, αλλά η πραγματική εικόνα την δικαιώνει απόλυτα. Η ιδιοκτήτρια Μάρω Βούλγαρη έχει δημιουργήσει έναν χώρο που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν κάβα μελιού, αλλά και σαν σημείο συνάντησης γαστρονομικών θησαυρών από ολόκληρο το Αιγαίο, όπως κρασιά, αλλαντικά, τυροκομικά, ζυμαρικά και γλυκά.

Λίγο από καλλιέργεια…

Η ιστορία ξεκινά από ένα μικρό πρότυπο μελισσοκομείο στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων στη νότια Πάρο, αφού το όνειρο του μοναχογιού ήταν να γίνει μελισσοκόμος. Το μελισσοκομείο είναι ο κύριος προμηθευτής του χώρου με αγνό θυμαρίσιο μέλι -προϊόν οργανικής και αφάρμακου μελισσοκομίας- αλλά και πρόπολη, γύρη, βασιλικό πολτό και κερί. Το κτήμα της οικογένειας παράγει επίσης κάπαρη, ελιές, λιαστές ντομάτες, φάβα, ρεβίθια και ξερά σύκα. Κτήμα χωρίς αμπέλι δεν γίνεται και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα φίνο ροζέ το “Μαυροπέτρια” που αριθμεί 200 φιάλες μόνο. Παράγει επίσης και εξαιρετικής ποιότητας σούμα κι ένα πλούσιο σε γεύση παραδοσιακό λιαστό κρασί, χύμα κι εμφιαλωμένο.

Μιλώντας για καλλιέργεια και παραγωγή, ο επισκέπτης μπορεί να βρει κρασιά των ντόπιων οινοποιών Μανώλη και Γιώργου Μωραΐτη, του Γιώργου Ρούσσου, της οινοποιίας Λουρίδη, αλλά και του πρότυπου οινοποιείου Alissafi. Διαθέτει τέλος και μια αξιόλογη ποικιλία σε μαρμελάδες, τσάτνεϊς, ξίδια, αρωματικά αλάτια, ντόπια γλυκίσματα αλλά και αναρίθμητες προτάσεις για μικρά γευστικά ενθύμια σε μικρές συσκευασίες.

Στα ράφια του βρίσκονται επίσης αποκλειστικά προϊόντα που δημιουργούν οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του νησιού όπως pesto κάππαρης (με παλιά ιταλική συνταγή), αρωματικό κρασί νάμα, μαρμελάδα και χυμό μάνγκο (παριανή πρότυπη καλλιέργεια), πάστα ελιάς, καππαρόφυλλα, αρωματισμένα λάδια και ξίδια.

Food & Drink…and Beauty

Οι κατηγορίες του ποτού και του τροφίμου δεν είναι όμως οι μοναδικές στον χώρο της Μάρως. Σαν γυναίκα με ανήσυχο πνεύμα δημιούργησε τους δικούς της «βοηθούς» ομορφιάς. Η σειρά καλλυντικών Pure Products, περιλαμβάνει θρεπτικούς ορούς, προϊόντα για πρόσωπο και σώμα, αντηλιακά και σαπούνια με δραστικές πρώτες ύλες που έρχονται από όλο τον κόσμο. Κολλαγόνο, υαλουρονικό, υγρό μετάξι, εκχυλίσματα χαβιαριού και εντελβάις συνδυάζονται με τις φυτικές φόρμουλες του μελιού και του βασιλικού πολτού με αποτέλεσμα προϊόντα απόλυτα φυσικά αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Πιο συγκεκριμένα και κάνοντας ένα ακριβές copy paste από την περιγραφή που έχει κάνει η Μάρω για τα συγκεκριμένα προϊόντα στο διαδίκτυο, «περιέχουν δραστικές πρώτες ύλες όπως το θαλάσσιο κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, το υγρό μετάξι, τη vit C, τη σκόνη μαργαριταριού, το εκχύλισμα αγγουριού και το α -λιποϊκό οξύ και δημιουργούνται φρέσκα λίγες μέρες μόνο πριν τα χρησιμοποιήσoυμε. Πρόκειται για πλούσιες κρέμες θρέψης (βασιλικού πολτού από το οικογενειακό μελισσοκομείο, κρέμα μαργαριταριού και κρέμα βιταμίνης C), για ελαφριές ματ κρέμες για νεανικές και κανονικές επιδερμίδες (κρέμα με φύλλα ελιάς, αντηλιακή spf 15) και για ορούς (κολλαγόνο, υαλουρονικό, μετάξι, εκχύλισμα αγγουριού, ροδιού και φραγκόσυκου) που υποστηρίζουν την κούρα ομορφιάς φορεμένοι πριν από τις κρέμες ή μόνοι τους ως κρέμες νύχτας. Τη σειρά εμπλουτίζουν επίσης δυο ειδικά προϊόντα όπως η νυχτερινή κρέμα ρετινόλης και ο ορός από γλυκολικό οξύ, αλλά και ένα ξηρό λάδι από καθαρό εκχύλισμα φυκιών και κισσού για το χαλαρό δέρμα και την κυτταρίτιδα».

Αντί επιλόγου, θα μπορούσα να πω πως μια επίσκεψη στο «Μελίσσι Delicatessen» είναι ο απόλυτος συνδυασμός παράδοσης, φυσικού πλούτου και προϊόντων, τα οποία δεν στοχεύουν απλά στην ομορφιά, το ποτό και την τροφή, αλλά κυρίως στην τροφή για άφθονη σκέψη…

Το Μελίσσι Delicatessen

Πάρος, Περιφερειακός Νάουσας, τηλ.: 22840 55377

Facebook: To Μελίσσι Delicatessen Πάρος Νάουσα

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter