Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ διέγραψε τη διοίκηση της ΕΡΤ για παραπληροφόρηση, αλλά για την κυβέρνηση κάνει «εξαιρετική δουλειά»

Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ διέγραψε τη διοίκηση της ΕΡΤ για παραπληροφόρηση, αλλά για την κυβέρνηση κάνει «εξαιρετική δουλειά»

Πλήρη και εξωφρενική κάλυψη στον Πρόεδρο, τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή Ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης που διαγράφηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για παραπλάνηση του κοινού παρείχε την Πέμπτη η κυβέρνηση για την υπόθεση του «αόρατου» ανταποκριτή στη Μόσχα που αποκαλύφθηκε πως έκανε ρεπορτάζ από την Αθήνα, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών από το documentonews.gr.

Ως μία οποιαδήποτε επιχείρηση αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρατική τηλεόραση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Τύπου, στην προσπάθειά του να καλύψει την διοίκηση της ΕΡΤ  φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επικαλεστεί την «εξαιρετική δουλειά» που γίνεται εκεί!

Συγκεκριμένα, την Τρίτη έγινε γνωστή η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει για τρεις μήνες τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Κ. Ζούλα, τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, Φ. Καφαράκη, και τον Διευθυντή Ειδήσεων, Γ. Τρουπή, βάσει του άρθρου περί διαστρέβλωσης, απόκρυψης, αλλοίωσης ή πλαστογράφησης πραγματικών περιστατικών. Η εν λόγω απόφαση ήρθε ως πειθαρχικό μέτρο για τον ανταποκριτή-φάντασμα της Μόσχας, που «πιάστηκε» να κάνει ρεπορτάζ από την… Κυψέλη.

Η απόφαση ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εγκαλεί την κυβέρνηση για τον εκλεκτό, πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Ζούλα, ενώ σε ανακοίνωσή τους, εκπρόσωποι των εργαζομένων της κρατικής τηλεόρασης ζητούν την παραίτησή τους.

Για το θέμα, το documentonews.gr έθεσε ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητώντας απαντήσεις, αφενός για το εάν «έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης διαγραφή της διοικησης για παραπληροφόρηση», καθώς και για το εάν «σκοπεύει η κυβέρνηση να τους διατηρήσει στις θέσεις τους».

Ο Γιάννης Οικονόμου εξέπληξε με την απάντησή του, φτάνοντας στο σημείο να ταυτίσει την κρατική τηλεόραση με μία οποιαδήποτε επιχείρηση, αφού δήλωσε αρχικά «από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχει ξανασυμβεί η ΕΣΗΕΑ να διαγράφει δημοσιογράφους και αυτοί να συνεχίζουνε κανονικότατα της δουλειά τους στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν». Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά της δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών, και καμίας ένωσης», πριν επιχειρηματολογήσει για τη στάση της κυβέρνησης να στηρίξει απολύτως τη διοίκηση που διεγράφη σύσσωμη.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως για την κυβέρνηση, στην ΕΡΤ σήμερα γίνεται «μία εξαιρετική δουλειά, κάτι που αποτυπώνεται και από την αποδοχή των πολιτών σε μια σειρά από έρευνες», αναφέρθηκε και στην αποδοχή που «αποτυπώνεται και από την αποδοχή των πολιτών σε μια σειρά από έρευνες», πριν επικαλεστεί την… μυθοπλασία της κρατικής τηλεόρασης.

«Αυτό που βλέπει η κυβέρνηση είναι ότι στην ΕΡΤ γίνεται μία εξαιρετική δουλειά, κάτι που αποτυπώνεται και από την αποδοχή των πολιτών σε μια σειρά από έρευνες, αλλά και στην εικόνα που έχει η δημόσια τηλεόραση σήμερα, όχι μόνο στην πληροφόρηση και στην ειδησιογραφεία, αλλά και στην μυθοπλασία, σε σχέση με αυτή που είχε στο παρελθόν» δήλωσε καταληκτικά ο Γ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης

Παραιτήσεις τώρα» ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά και τη διαγραφή Ζούλα από την ΕΣΗΕΑ

Τρίμηνη διαγραφή Ζούλα για τον «μαϊμού» ανταποκριτή στη Ρωσία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter