Το σάπιο σύστημα Μητσοτάκη

Το σάπιο σύστημα Μητσοτάκη

Αν δεχτούµε ότι οι δηµοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις πραγµατικές διαθέσεις του εκλογικού σώµατος, ο Μητσοτάκης θα είχε πάει ήδη σε πρόωρες εκλογές! Προφανώς όµως δεν νιώθει τόσο άνετα όσο µας τον δείχνουν οι επικοινωνιολόγοι του και δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι όλα του πηγαίνουν δεξιά όπως γράφουν τα πετσωµένα ΜΜΕ.

Aλλωστε, όπως δείχνει και η απόφασή του να τρενάρει την υπόθεση ενώ τα πράγµατα δεν του πάνε καλά, έχει κάνει συµφωνίες που πρέπει να υλοποιήσει πρoτού πάρει των οµµατιών του και αναζητήσει αλλού και αλλιώς την τύχη του.

Οπότε µέχρι να υποχρεωθεί να πάει στις κάλπες κοιτάζει πώς θα περιορίσει τη ζηµιά, πώς θα µπαλώσει δηλαδή τις τρύπες που δηµιουργούν οι πολιτικές του. Ετσι λ.χ. µιλάει για… αναδιανοµή και εννοεί ένα µισερό εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά τροφίµων, που προς τιµή των σπουδών του στην αλλοδαπή και των υποκλίσεών του στην πέραν του Ατλαντικού υπερδύναµη το αποκαλεί Food Pass, µήπως οι µη έχοντες νιώσουν έχοντες φτάνοντας στο ταµείο του σουπερµάρκετ.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, βέβαια, ο λόγος του παραµένει ανοικτά εµφυλιοπολεµικός, βασικό στοιχείο των διαχωριστικών γραµµών που θέλει να επιβάλει στην κοινωνία, καθώς αυτή είναι και η µόνη πιθανότητά του να παρατείνει έστω και πρόσκαιρα την παραµονή του στην εξουσία: να µετατραπούµε σε κυνηγούς επιδοµάτων και ικέτες του κάθε Γκρούεζα που θα µιλήσει στο κατάλληλο (παραµητσοτακικό) αυτί, µήπως και µπούµε σε ένα οκτάµηνο πρόγραµµα που θα κοροϊδεύει τη φτώχεια µας.

Κάπως έτσι οι ΜΚΟ των πολιτικάντηδων και τα «σκόιλ ελικικού» των «αρίστων» συναντούν τις… βέλτιστες αλά Καϊλή και λοιπών ξεβλαχεµένων εκσυγχρονιστάδων πρακτικές: όλα ένα γαϊτανάκι παρακοµµατικών και παρακυβερνητικών µεθόδων, που έχουν στόχο την παραµονή στην εξουσία αυτού του «συστήµατος», τον πλουτισµό των στελεχών του και την παρεµπόδιση κάθε αλλαγής που τους αφαιρεί την κουτάλα.

Τόσο απλά είναι τα πράγµατα. Και γι’ αυτό οι προσλήψεις των ενστόλων είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής του Μητσοτάκη. Και όχι βέβαια ενστόλων µε κάποια ειδίκευση και µια προοπτική αξιοποίησής τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου, αλλά αυτών που λόγω έλλειψης άλλων δυνατοτήτων θα νιώθουν εσαεί εξαρτηµένοι απ’ αυτούς που τους διόρισαν και θα είναι πρόθυµοι να καταστείλουν όποιον αµφισβητεί έστω την εξουσία τους.

Και γι’ αυτό η εγκληµατικότητα χορεύει ενώ οι δυνάµεις καταστολής πολλαπλασιάζονται! Γιατί η καταστολή που σχεδίασε το σύστηµα Μητσοτάκη είχε ευθύς εξαρχής στόχο τη διαφωνία και την αντιπολίτευση. Οπως οι υποκλοπές είχαν στόχο τον απόλυτο έλεγχο και τα νοµοθετικά τερατουργήµατα για την εξυπηρέτηση ηµετέρων.

Ενα ενιαίο, ολοκληρωτικού χαρακτήρα σύστηµα που ανέχεται ίσως οριακά µια τυπική αντιπολίτευση, αλλά δεν ανέχεται επουδενί τους πληβείους και τους «άλλους» που βγάζουν γλώσσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter