Το «στρατηγείο» του ΠΑΣΟΚ στη βουλή με αιχμή τους «σκιώδεις» υπουργούς

Το «στρατηγείο» του ΠΑΣΟΚ στη βουλή με αιχμή τους «σκιώδεις» υπουργούς

Στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, η Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρει το ζήτημα της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού και αναδεικνύει πολιτικά την αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Κατά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ουσιαστικά το εκμαγείο για στρεβλώσεις και λάθη που οδηγούν και σε τραγωδίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί κοντά στους πυρόπληκτους σε περιοχές της Λαυρεωτικής/ Σαρωνίδας και στη συνέχεια θα συναντήσει στη Βουλή τον σύλλογο πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος Τεμπών. Η αποτελεσματικότητα στη δασοπροστασία και στη δασοπυρόσβεση ή ακόμα και οι ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες μετακίνησης με το τρένο συνδέονται, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, με την ανάγκη νέου πολιτικού υποδείγματος σε διαφορετική κατεύθυνση από την αναποτελεσματική και αναξιόπιστη πολιτική πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόσο στην προηγούμενη θητεία όσο και στην τρέχουσα εκδοχή της.

Σε διάταξη μάχης θέτει όλες τις κομματικές της δυνάμεις η Χαριλάου Τρικούπη που επιδιώκει να μετατραπεί σε αντίπαλον δέος της ΝΔ και της κυβέρνησής της σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το μήκος κύματος, η ηγεσία της προκρίνει την αυτόνομη κάθοδο με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους δήμους της χώρας και στις 13 Περιφέρειες στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στοχεύοντας οι τοπικές εκλογές να γίνουν βατήρας για την εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση κατά τις ευρωεκλογές του 2024.

Παράλληλα, στη βουλή τίθεται ως στοίχημα να καταστεί δεσπόζουσα η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και παρεμβατική η συμβολή στην κοινοβουλευτική διαβούλευση (με ερωτήσεις, προτάσεις νόμου, τροπολογίες και νομοτεχνικές βελτιώσεις κ.ά.) συνολικά των 32 βουλευτών που εξελέγησαν από τις κάλπες του Ιουνίου 2023. Είναι αξιοσημείωτο ότι η κατανομή ρόλων και η συγκρότηση του κοινοβουλευτικού στρατηγείου του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί την προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να καλλιεργήσει μια υβριδική κουλτούρα …συναινετικής αντιπαράθεσης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μεσημέρι της Τετάρτης (19 Ιουλίου 2023), στην κλειστή συνεδρίασή της, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) θα ψηφίσουν, με βάση την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΟ και αναπληρωτή Γραμματέα, την βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και τον βουλευτή Χαλικιδικής Απόστολο Πάνα, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα όμως θα συζητήσουν επί των επερχόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης της ΝΔ, με πρώτο το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων.

Επίσης, θα εγκριθούν οι προτάσεις για τους βουλευτές που θα συγκροτήσουν τη λεγόμενη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ και μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Μάντζο και τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, θα αντιπαρατεθούν με τα κυβερνητικά στελέχη για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους πολίτες και θα επιδιώξουν να προσδώσουν στο κοινοβουλευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακή αίγλη για πολιτικά και εκλογικά οφέλη. Οι κομματικές διαρροές σκιαγραφούν δίδυμα… διαξιφισμών μεταξύ στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη και της Πειραιώς, με βάση το πινγκ πονγκ “χαρτοφυλακίων”, ιδιαίτερα ανάμεσα σε επικεφαλής τομέων κοινοβουλευτικής δράσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σε υπουργούς της ΝΔ, προερχόμενους πάλαι ποτέ από το ΠΑΣΟΚ (όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μεταξύ άλλων σημαντικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα αναμένεται να αναλάβουν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο βουλευτής Κιλκίς και ιατρός Στέφανος Παραστατίδης, ο βουλευτής Α΄Αθήνας και πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο βουλευτής Κοζάνης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, η βουλευτής Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου κ.ά. Υπήρξαν καραμπόλες μέχρι να καταλήξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην κατανομή καθηκόντων και μένει να φανεί η τελική αντιστοίχηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter