Ο αυξημένος δείκτης θετικότητας κορονοϊού και η μετάλλαξη Δέλτα φέρνουν πιο κοντά τα τοπικά lockdown

Ο αυξημένος δείκτης θετικότητας κορονοϊού και η μετάλλαξη Δέλτα φέρνουν πιο κοντά τα τοπικά lockdown

Η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα φέρνει πολλές περιοχές της χώρας κοντά σε τοπικά lockdown καθώς η θετικότητα ξεπερνά το 4,7%.

Και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει άρχίσει το κηνήγι των μαγισσών κατά των ανεμβολίαστων πολιτών, οι τουριστικές περιοχές σαρώνονατι από τα κρούσματα κορονοϊού δημιουργώντας τεράστια ανασφάλεια στους επιστήμονες για το μέλλον των αστικών κέντρων στα τέλη του Αυγούστου όταν λήξουν οι καλοκαιρινές άδειες.

To τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει επικρατήσει σε ποσοστό πάνω από 95%  ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την πίεση που ήδη έχει αρχίσει να δέχεται το ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι, που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ανεμβολίαστοι αυξάνονται συνεχώς και την Τετάρτη, έφτασαν στους 332.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκε και «μαύρο» ρεκόρ θανάτων τελευταίου τριμήνου με 42 πολίτες να χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Την εβδομάδα 16 Αυγούστου 2021 – 22 Αυγούστου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.51% σε σύνολο 626.108 εργαστηριακών ελέγχων και 1.19% σε σύνολο 493.947 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.02%.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές περιοχές που καταγράφουν θετικότητα μεγαλύτερη του 4,7% ενώ ακόμα περισσότερες είναι αυτές στις οποίες η θετικότητα ξεπερνά το 3,5%. Συναγερμός έχει σημάνει για τη Νάξο, όπου καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό (7,70%). Ακολουθούν Ικαρία (6,90Σε %) και Ηλεία (6,51%) η Άνδρος με 5,36, η Μύκονος με 4,73%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter