Το τρένο της μεγάλης ξεφτίλας

Το τρένο της μεγάλης ξεφτίλας

Θυμάστε που κάναμε κάποτε πλάκα με την προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας; Αυτό τελείωσε. Πλέον οι Βορειοκορεάτες μπορούν να κάνουν πλάκα με την προπαγάνδα Μητσοτάκη και εμείς να κλαίμε για την κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας και της ελληνικής δημοκρατίας.

*** Έστησαν προεκλογική φιέστα και επιχείρηση καθησυχασμού του επιβατικού κοινού, επιβιβάζοντας στο σιδηροδρομικό δρομολόγιο του Intercity από Αθήνα προς Καλαμπάκα τον επικεφαλής του επιτελικού κράτους, Γιώργο Γεραπετρίτη. Έτσι, για να τον πάρουν οι κάμερες ότι και καλά δεν φοβάται και μπαίνει μάλιστα και στο πρώτο βαγόνι για να ταξιδέψει. Άλλο που λίγη ώρα αργότερα κατέβηκε…

*** Επειδή όμως κάθε καλοστημένο σόου επιβάλλεται να έχει και κομπάρσους, το διευθέτησαν κι αυτό. Έβαλαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να παριστάνουν τους επιβάτες για να λένε στις κάμερες πόσο καλά κι ασφαλή είναι τα τρένα μας.
Μπαίνοντας απόλυτα στο πετσί του ρόλου του, ο φίλος του βίντεο λέει: «Το μόνο που μπορώ να πω ως πολίτης, δεν μπορεί να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την αυριανή μέρα».
Ο κύριος αυτός είναι o Λευτέρης Μωυσιάδης, αναπληρωτής γραμματέας διεθνών ζητημάτων της ΝΔ και διευθυντής επικοινωνίας της ΚΕΔΕ.

*** Στην αμαξοστοιχία ανέβηκε και ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας. Αυτός, ντε, που ζητούσε από τον σταθμάρχη στη Λάρισα, παρουσία του υφυπουργού Παπαδόπουλου, να σταματήσει να μιλάει γιατί τους ξεφτίλιζε σε απευθείας μετάδοση. Φορούσε και το ίδιο καφέ μπουφάν. «Πολλή ασφάλεια παιδιά», είπε στις κάμερες.
Μάλλον ως πολίτης κι αυτός…

*** Χωρίς ίχνος ντροπής, έπαιξαν το προεκλογικό τους θεατράκι πάνω στους 57 νεκρούς, υπολογίζοντας ότι κανένα ΕΣΡ, καμία ΕΣΗΕΑ δεν θα ζητήσει εξηγήσεις. Το ποιος ήταν ο σκηνοθέτης δεν ξέρω. Ο Λιγνάδης, ο Μαρκουλάκης, ο Γκρίνμπεργκ, ο οποίος όπως μαθαίνω έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο Μαξίμου; Κάποιος άλλος; Λίγη σημασία έχει…

*** Επίθεση μέσα στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει δέχθηκε, χθες, η 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία είχε πέσει θύμα μαστροπείας. Ο άγνωστος δράστης πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας και έφυγε. Δυο μέρες πριν άγνωστος άντρας πλησίασε τον 10χρονο αδερφό της και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο μεταφέρθηκε προφανώς στην 12χρονη.
Και ρωτώ Τάκη Θεοδωρικάκο; Γιατί δεν υπάρχει αστυνομικός, αστυνομικοί που να φυλάει/νε το σπίτι 24/7, ενώ όλα δείχνουν ότι υπάρχει κύκλωμα; Τους πήρε όλους ο Φουρθιώτης;
Και ρωτώ, έτσι γενικώς κι αορίστως; Η φεγγαρόφωτη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε, στα μέσα Γενάρη, που μένει η 12χρονη, έχει ευθύνη για το περιστατικό ή Μαφία χρησιμοποιεί μόνο την Αστυνομία γι’ αυτά;

https://twitter.com/demomelet/status/1642930309409783815

*** Το εξοχικό στην Τήνο που βλέπει στο «Turkaegan» δεν είναι, λέει, του Μητσοτάκη, αλλά της Μαρέβας. Αυτό απάντησε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Η ίδια ΝΔ που την έπεσε στον Γιάννη Ραγκούση επειδή πήρε δάνειο η σύζυγός του και το οποίο αποπληρώθηκε το 2011. Καταλάβατε;

*** Ο διεθνής διασυρμός της χώρας συνεχίζεται ακατάπαυστα. Αυτή τη φορά Süddeutsche Zeitung και Al Jazeera πέρασαν «πριονοκορδέλα» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

*** Και εγώ θα άλλαζα, λέει ο φίλος, το επίθετό μου αν με έλεγαν Μητσοτάκη. Θεούλης.

*** Βούλιαξε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και φυσικά αυτό δεν άρεσε σε πολλά κανάλια και πολλούς δημοσιογράφους. Χιλιάδες κόσμου και όχι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν τη συναυλία του Σωματείου Εργαζόμενων της ΕΥΑΘ, φωνάζοντας «όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter