Το Βερολίνο απαντά διά του υπουργού Οικονομικών: Η Γερμανία δεν είναι ασθενής αλλά ένας… κουρασμένος άνθρωπος!

Το Βερολίνο απαντά διά του υπουργού Οικονομικών: Η Γερμανία δεν είναι ασθενής αλλά ένας… κουρασμένος άνθρωπος!

Η Γερμανία έδωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Davos, μια απάντηση στις ανησυχίες για τις άσχημες επιδόσεις της Οικονομίας της το 2023 παρουσιάζοντας ύφεση 0,3%. Παράλληλα διά του υπουργού Οικονομικών της απαντά και σε σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν όπως αυτό της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt με τίτλο: «Η αδυναμία της Γερμανίας ανησυχεί την Ευρώπη».

«Η Γερμανία δεν είναι ο ασθενής», σχολίασε απευθυνόμενος σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Η Γερμανία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης, αλλά ένας κουρασμένος άνθρωπος που χρειάζεται μια “μεγάλη κούπα καφέ”, το οποίο σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Γερμανία είναι «ένας κουρασμένος άνθρωπος» μετά τα πρόσφατα χρόνια της κρίσης και οι χαμηλές προσδοκίες της για ανάπτυξη είναι πιθανόν μια κλήση αφύπνισης, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Κρίστιαν Λίντνερ: Ενα γεράκι της δημοσιονομικής πειθαρχίας για υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας;

Κατά την ομιλία του σε πάνελ για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, ο Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι το 2023 αποτέλεσε ένα έτος που «καλούσε σε δράση» και πρόσθεσε ότι στις προκλήσεις περιλαμβάνεται η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης και η απειλή κατακερματισμού της παγκόσμιας οικονομίας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,3% πέρυσι εν μέσω επίμονου πληθωρισμού, υψηλών τιμών ενέργειας και αδύναμης εξωτερικής ζήτησης.

Ο Λίντνερ αναμένει υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωσή του σε συνέντευξη στο Reuters την Πέμπτη 18/1/24.

Ωστόσο οικονομολόγοι έχουν δηλώσει ότι οι πρόσφατες επιβραδύνσεις στην ανάπτυξη θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τους πρώτους μήνες του 2024 και θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Ο ίδιος πάντως με αιχμή την οικονομία και αναφερόμενος στις εξελίξεις στης ΗΠΑ σημείωσε πως «Η Ευρώπη μιλάει πάρα πολύ για τον Ντόναλντ Τραμπ αντί να προετοιμάζεται για μια πιθανή δεύτερη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ».

«Μιλάμε πάρα πολύ για τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή μας ανταγωνιστικότητα», ανέφερε.

«Η καλύτερη προετοιμασία είναι να κάνουμε τα μαθήματά μας», συνέχισε.

Ο Λίντνερ εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην ΕΕ που θέλουν να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στην επιδότηση «σχεδόν των πάντων», κάτι το οποίο ο ίδιος θεωρεί μη βιώσιμο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ μιλάει στο πάνελ “Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές” την τελευταία ημέρα της ετήσιας συνάντησης του φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024.

 

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Τύπος: «Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία στα επόμενα 20 χρόνια»

Τι δήλωσε ο σκιτσογράφος Μητσομπόνος στο documentonews.gr για τη σύλληψή του και το κρατητήριο

Ομόφυλα ζευγάρια: Ισορροπίες τρόμου και βαθύ παρασκήνιο μεταξύ Μαξίμου και Ιερώνυμου

Greek Mafia: Σκιές στη στάση της ΕΛΑΣ – Είχαν στοιχεία από τον Μάιο αλλά τους συνέλαβαν μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη

«Κοιτάς έξω και έχουμε γίνει Κολομβία» – Ο Δημήτρης Πιατάς στο Docville την Κυριακή με το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter