Το ξέπλυμα των νεοναζί

Το ξέπλυμα των νεοναζί

Τα µέτρα για τη λεγόµενη οπαδική βία που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι χιλιοειπωµένα και στο γνωστό µοτίβο: κάµερες, περισσότερη αστυνόµευση, απαγόρευση συνδέσµων φιλάθλων. Αµφίβολο αν θα αποδώσουν περισσότερο από τα ίδια… µέτρα που έχουν εξαγγελθεί και άλλες φορές.

Πέρα όµως από τα µέτρα, οι λέξεις που χρησιµοποίησε ο πρωθυπουργός για να περιγράψει τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αποκαλύπτουν κάτι τροµακτικό. Τη συνειδητή ή ασυνείδητη –και δεν ξέρουµε τι είναι χειρότερο– προθυµία του να χαρίσει ελαφρυντικά στους δολοφόνους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη µαζί µε τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απέφυγε εντελώς τρεις λέξεις: Κροάτες, νεοναζί, χούλιγκαν.

Χρησιµοποίησε ακριβώς 1.281 λέξεις για τη δολοφονία, την οπαδική βία και τα µέτρα, αλλά δεν βρήκε χώρο για τις λέξεις-κλειδιά του γεγονότος.

Παρέλειψε ότι ξένοι χούλιγκαν διέσχισαν τη χώρα ενώ υπήρχε απαγόρευση οργανωµένης µετακίνησης οπαδών και ότι µια πανευρωπαϊκά γνωστή συµµορία νεοναζί χτύπησε τη Νέα Φιλαδέλφεια ανενόχλητη από την αστυνοµία.

Το εξοργιστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός µίλησε για συµµορίες οι οποίες «µε πρόσχηµα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου».

Ραντεβού! Ο,τι ακριβώς λένε και συνήγοροι των κατηγορούµενων Κροατών, που προσπαθούν να πείσουν ότι ήταν προσυνεννοηµένη σύγκρουση οργανωµένων οπαδών.

Οµως στην πλατεία µπροστά στο γήπεδο της ΑΕΚ οι Κροάτες βρήκαν κατοίκους να πίνουν τον καφέ τους. Κανένα ραντεβού δεν υπήρξε!

Τη φράση του Μητσοτάκη για «ραντεβού» άνετα θα την εκµεταλλευτεί στο δικαστήριο η υπεράσπιση των κατηγορουµένων.

Το ξέπλυµα που κάνει ο Μητσοτάκης στους νεοναζί συνεχίζεται σε άλλη φράση: «Είναι µια βία µε αθλητικό, υποτίθεται, υπόβαθρο, µε τον παλιό οπαδικό φανατισµό να γίνεται συχνά άλλοθι του ποινικού υποκόσµου είτε του περιθωρίου. Μερικές φορές τείνει να αποκτά και δήθεν πολιτικά χαρακτηριστικά».

Τα «δήθεν πολιτικά χαρακτηριστικά» των BBB θα γίνονταν καθαρότερα αν δεν είχαν γίνει οι συλλήψεις. Είναι πολύ πιθανό ότι θα έκαναν επίδειξη στην Αθήνα όπως πέρυσι στο Μιλάνο, όπου η ίδια συµµορία παρέλασε στους δρόµους µε τα χέρια υψωµένα σε ναζιστικό χαιρετισµό.

Ακόµη και ο πρόεδρος της UEFA έδειξε το πρόβληµα λέγοντας «δεν είναι φίλοι του ποδοσφαίρου. Είναι άνθρωποι που χρησιµοποιούν το ποδόσφαιρο για τις ηλίθιες ιδέες τους».

Αυτήν τη διαφοροποίηση από τους οπαδούς ο κ. Μητσοτάκης δεν την είδε. ∆εν είδε το υπόβαθρο της βίας και της δολοφονίας.

Εδωσε άλλοθι στους νεοναζί θυµίζοντας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν κάποιοι σχολίαζαν «τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο».

Ούτε τον Μιχάλη τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο. Νεοναζί µεταµφιεσµένοι σε οπαδούς οµάδας τον σκότωσαν. Και αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό, θα σκοτώσουν και άλλους. Ειδικά όταν η αστυνοµία τούς παρακολουθεί «διακριτικά» και ο πρωθυπουργός τούς ξεπλένει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter