Το YouTube «κατέβασε» την ταινία «Ukraine On Fire»

Το YouTube «κατέβασε» την ταινία «Ukraine On Fire»

Με δήλωση του στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης ο Igor Lopatonok, παραγωγός και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ “Ukraine on Fire” διαμαρτύρεται για το κατέβασμα της ταινίας του από την πλατφόρμα του επίσημου καναλιού You tube.

Το ντοκιμαντέρ “Ukraine on Fire” του Igor Lopatonok  περιγράφει τους λόγους που κάνουν την Ουκρανία να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διελκυστίνδας μεταξύ των δυνάμεων που επιδιώκουν να ελέγξουν τα πλούσια εδάφη της και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ιστορικές αναφορές στο φιλμ (στο οποίο εμφανίζεται κι ο Όλιβερ Στόουν) μιλούν για τις βαθιές διαιρέσεις στην περιοχή που οδήγησαν στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004, στις εξεγέρσεις του 2014 και στη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Γιανουκόβιτς. Καλυμμένο από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως λαϊκή επανάσταση, ήταν στην πραγματικότητα ένα πραξικόπημα που, σύμφωνα με το φιλμ, οργανώθηκε από εθνικιστικές ομάδες και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο ερευνητής δημοσιογράφος Robert Parry αποκαλύπτει πώς οι χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ πολιτικές ΜΚΟ και οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης που εμφανίστηκαν από τη δεκαετία του ’80 αντικαθιστώντας τη CIA στην προώθηση της γεωπολιτικής ατζέντας της Αμερικής στο εξωτερικό, έπαιξαν το δικό τους βρώμικο παιχνίδι στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Ο Igor Lopatonok διαμαρτύρεται για την απόφαση του YouTube να διαγράψει την ταινία του από το επίσημο κανάλι παραγωγής και ζητά από εκείνους που θέλουν να την δουν να την κατεβάσουν από το Vimeo. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Ως κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων την δίνουμε ελεύθερα σε εσάς  γιατί έχετε το δικαίωμα να την δείτε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter