«Τουρισμός για όλους»: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

«Τουρισμός για όλους»: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ξεκίνησε από τις 14 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή κάρτα και να τη χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιλέξουν.

Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου 2024, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του gov.gr.

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τουρισμός για όλους: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας που διαθέτουν ΑΦΜ.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

Χωρίς παιδιά:

 • Άγαμοι: Έως 19.000 €
 • Έγγαμοι: Έως 31.000 €

Με 1 παιδί:

 • Μονογονείς: 20.500 €
 • Έγγαμοι: Έως 32.500 €

Με 2 παιδιά:

 • Μονογονείς: Έως 22.000 €
 • Έγγαμοι: Έως 34.000 €

Με 3 παιδιά:

 • Μονογονείς: Έως 24.000 €
 • Έγγαμοι: Έως 36.000 €

Με 4 παιδιά και άνω:

 • Μονογονείς: Έως 29.000 €
 • Έγγαμοι: Έως 41.000 €

Υπενθυμίζεται ότι η τελική επιλογή των δικαιούχων γίνεται μέσω κλήρωσης.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»:

 • Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, και
 • Οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Τουρισμός για όλους: Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο διάστημα 14/3/2024, ώρα 14:00 έως και 1/4/2024, ώρα 23:59:59.

Για να προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεως, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει προηγουμένως να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο οποίο να έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που προτίθεται να δηλώσει στην αίτησή του.

Για τη σχετική διαδικασία παρέχονται πληροφορίες εδώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο Πρόγραμμα είναι να υποβληθεί εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) εδώ.

 • Ο αιτούμενος καταχωρεί στα σχετικά πεδία της εφαρμογής τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί. Τα στοιχεία κινητού και e-mail θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής.
 • Επιλέγει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από το οποίο θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα και αιτείται την έκδοσή της και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
  Σε περίπτωση που ο αιτούμενος ή κάποιο προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του παρουσιάζει αναπηρία σε ποσοστό από 67% και άνω σύμφωνα με τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, οπότε και δικαιούται αυξημένη επιδότηση, δίνεται η δυνατότητα επιλογής από κυλιόμενη λίστα του Α.Μ.Κ.Α./Π.Α.Μ.Κ.Α./Π.Α.Α.Υ.Π.Α. είτε του ιδίου του αιτούμενου, εφόσον είναι ο ίδιος ΑμεΑ, είτε του προστατευόμενου μέλους της οικογένειάς του με την ιδιότητα ΑμεΑ.
 • Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να επιλεχθεί πρώτα το κουτάκι δίπλα στο κείμενο «Ύπαρξη αναπηρίας ποσοστού από 67% και άνω , του/της υπόχρεου ή/και τέκνων αυτών, όπως έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης έτους 2022». Εάν δεν επιλεγεί Α.Μ.Κ.Α./Π.Α.Μ.Κ.Α./Π.Α.Α.Υ.Π.Α. ΑμεΑ, η αίτηση δεν θα εξεταστεί για αυξημένη επιδότηση από την άποψη αυτή.
 • Πατώντας το σχετικό κουτάκι δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχει επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως του αν έκανε χρήση της παροχής ή όχι, ή του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανεξαρτήτως του αν έκανε χρήση της παροχής ή όχι (τα Προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στη σχετική οθόνη της εφαρμογής). Δηλώνει επίσης υπεύθυνα ότι το χρηματικό ποσό που εν τέλει πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενων μελών της οικογένειάς του και αποδέχεται ότι δεν είναι δυνατή η μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού. Τέλος, πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των στοιχείων της αίτησης, καθώς και των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ για την επεξεργασία και υπολογισμό της επιδότησης.
 • Μετά τη συμπλήρωση της αιτήσεως θα πρέπει απαραιτήτως να ακολουθήσει η υποβολή της αιτήσεως με το πράσινο πλήκτρο «Υποβολή».

Εναλλακτικά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδότηση εκπροσώπου του. Μέσω των Κ.Ε.Π. είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν όλα τα στάδια της διαδικασίας από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter