Τουρκία: Η αντιπολίτευση ανακοινώνει τον αντίπαλο του Ερντογάν στις εκλογές

Τουρκία: Η αντιπολίτευση ανακοινώνει τον αντίπαλο του Ερντογάν στις εκλογές

Ανακοινώνεται σήμερα ο «εκλεκτός» του «μπλοκ» της αντιπολίτευσης, ο οποίος θα τεθεί απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεκδικώντας την προεδρία της Τουρκίας. Πιθανότερη επιλογή των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης είναι ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το όνομα του οποίου προκάλεσε ρήξη στον σχηματισμό με την αποχώρηση της Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος, δεύτερου ισχυρότερου στην εξακομματική συμμαχίας.

Ο επί σειρά ετών αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία υποστηρίχθηκε από το κόμμα του και τα τέσσερα μικρότερα κόμματα στη συμμαχία. Οι δυο δήμαρχοι επίσης τάχθηκαν υπέρ του. Παρατηρητές σημειώνουν ότι η αποχώρηση Ακσενέρ θα αποτελέσει πλήγμα στη δημοσκοπική ισχύ του αντιπολιτευτικού μπλοκ.

Η συμμαχία υποσχέθηκε να κάνει εκ νέου εθιμοτυπικό το αξίωμα του προέδρου, αφαιρώντας από τον κάτοχό του το δικαίωμα να εκδίδει εκτελεστικά διατάγματα, ορίζοντας πως δεν θα πρέπει να ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα και ορίζοντας ότι η θητεία του θα είναι επταετής.

Ακόμη, δεσμεύθηκε να λάβει μέτρα ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός, που βρίσκεται στα ύψη, σε μονοψήφιο επίπεδο εντός δύο ετών, να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της τουρκικής κεντρικής τράπεζας και να προχωρήσει σε νέες προσπάθειες ώστε να δρομολογηθεί η προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter