Τουρκία: Οριακή διαφορά Ερντογάν – Κιλιντσάρογλου δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τουρκία: Οριακή διαφορά Ερντογάν – Κιλιντσάρογλου δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σε εκλογικό θρίλερ βαδίζει η Τουρκία εάν κρίνουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον Ταγίπ Ερντογάν να δίνει μάχη για να κερδίσει τον αντίπαλο του από την ενωμένη αντιπολίτευση, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το κόμμα του Ερντογάν καταγράφει σαφές προβάδισμα για τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα με τις προεδρικές, στις 14 Μαΐου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις από την Metropoll δείχνουν τον Κιλτσντάρογλου πρώτο με μικρή διαφορά (42,6% έναντι 41,1%) μπροστά από τον Ερντογάν. Γύρω στο 5%, με ανοδική τάση, κινούνται τα ποσοστά του Μουχαρέμ Ιντζέ, οι ψήφοι του οποίου θα διεκδικηθούν αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου.

Ακόμη πιο ψηλά είναι, σύμφωνα με την έρευνα της ORC, ο Κιλιτσντάρογλου που έχει 48,9%, έναντι 41,5% του Ερντογάν και 7,2% του Ιντζέ. Τρίτη έρευνα, από την ALF, στις 8 με 12 Απριλίου, φέρνει τον Κιλιτσντάρογλου στο 47,4% και τον Ερντογάν στο 43,9%.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μετά από δύο περίπου δεκαετίες κυριαρχίας του Ταγίπ Ερντογάν είναι πιο ώριμη από πότε η αλλαγή πολιτική σκηνικού που για πολλούς Τούρκους -και ειδικά τους νεότερους- θα είναι κατακλυσμιαία. Είτε ανήκουν σε αυτούς που σχεδόν δεν έζησαν άλλον ηγέτη, είτε σε όσους θέλουν μια αλλαγή στη χώρα, οι Τούρκοι θεωρούν την αναμέτρηση κομβικής σημασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter