Τουρκικές εκλογές: Εθνικιστικό παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου ενόψει δεύτερου γύρου – «Θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες»

Τουρκικές εκλογές: Εθνικιστικό παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου ενόψει δεύτερου γύρου – «Θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες»

Σε κρεσέντο εθνικισμού καταφεύγει ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προκειμένου να προσελκύσει του πολυπόθητους για την επικράτηση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ψηφοφόρους του υπερεθνικιστή Σινάν Ογάν.

«Θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες μόλις αναλάβω την εξουσία» είπε συγκεκριμένα ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε on camera δήλωσή του απευθυνόμςνος εμμέσως πλην σαφώς στους 2,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους του Ογάν, ο οποίος συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων. Παράλληλα, ο ίδιος κινήθηκε σε εξίσου υψηλούς τόνους σε ό,τι αφορά το ζήτημα της τρομοκρατίας. «Δεν στάθηκα και δεν θα σταθώ ποτέ στο πλευρό όσων συνωμότησαν κατά των στρατιωτών μας», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου απαντώντας στον Ερντογάν που τον κατηγορεί ότι «υπακούει στις διαταγές» του PKK από τότε που εξασφάλισε την υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ενώ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι προχώρησε σε «μυστικές διαπραγματεύσεις» με το PKK.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Σινάν Ογάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον έναν από τους έξι ηγέτες της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και είναι πιθανόν να συναντηθεί και με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: CNN, Al Jazeera

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter