Τουρκικό «καψόνι» στο κυβερνητικό αεροσκάφος που επέβαινε ο Νίκος Δένδιας – Το κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα

Τουρκικό «καψόνι» στο κυβερνητικό αεροσκάφος που επέβαινε ο Νίκος Δένδιας – Το κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα

Σε μια ακόμη αδιανόητη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η Τουρκία κράτησε στον αέρα για 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και διπλωματική αντιπροσωπεία. 

Ο κ. Δένδιας, μετέβη στο Ιράκ την Τετάρτη συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, και από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία αν και γνώριζε πως πρόκειται για πτήση VIP δεν επέτρεπε επί 20 λεπτά στο ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος να μπει στον εναέριο χώρο της με αποτέλεσμα να κάνει κύκλους στον αέρα έως ότου τους δοθεί άδεια.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων από την Άγκυρα αφού πέρα από το Oruc Reis το οποίο κινείται από την περασμένη Τρίτη εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ένα ακόμα τουρκικό γεωτρύπανο έκανε την εμφάνισή του τη Πέμπτη το πρωί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter