Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία – Αιχμηρή απάντηση από την Αθήνα: Δεν ξέρετε ούτε… γεωγραφία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία – Αιχμηρή απάντηση από την Αθήνα: Δεν ξέρετε ούτε… γεωγραφία

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στον Τούρκο ομόλογό του και στους ισχυρισμούς του σχετικά με τα Ίμια ότι «είναι υπό τουρκική κυριαρχία».

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου” τόνισε ο κ. Γεννηματάς επισημαίνοντας ότι η γειτονική χώρα “εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ισχυριστεί σε ανακοίνωσή του ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία και κατηγόρησε την Ελλάδα για παραπληροφόρηση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, που έρχεται ως απάντηση στο έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η Άγκυρα κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε ότι στα Ίμια υπάρχει έντονη παρουσία ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter