Τουρνουά Ακρόπολις: Ήττα και από την Ιταλία για την Εθνική (Videos)

Τουρνουά Ακρόπολις: Ήττα και από την Ιταλία για την Εθνική (Videos)

Με άλλη μία ήττα αποχαιρέτησε η Εθνική μπάσκετ το κοινό της, στο τελευταίο εν Ελλάδι φιλικό της εν όψει Μουντομπάσκετ: 70-74 από την Ιταλία, η οποία κέρδισε την πρωτιά στο τουρνουά «Ακρόπολις». Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 7.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ.

Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 31-35, ενώ οι Ιταλοί προηγήθηκαν με διψήφιες διαφορές στην γ’ περίοδο (42-57, 54-67). Η Εθνική μείωσε σε 63-67 στο 38ο λεπτό, αλλά ένα σουτ του Μάρκο Σπίσου αποκατέστησε τις ισορροπίες. Κώστας Παπανικολάου έγραψε το 70-72 με τρίποντο 2’’ πριν το φινάλε, αλλά ο Σπίσου απάντησε με δύο εύστοχες βολές.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πέτυχε 12 πόντους, ο Γιώργος Παπαγιάννης 10 και οι Μήτογλου, Παπανικολάου, Ουόκαπ από 8. Έπαιξαν επίσης οι Λούντζης 6, Μωραΐτης 3, Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 5, Τσαλμπούρης 3, Θ. Αντετοκούνμπο 3, Χατζηδάκης 4. Εκτός 14άδας έμεινε ο Π. Καλαϊτζάκης, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Τολιόπουλος.

Οι Φοντέκιο (17), Μέλι (13), Σπίσου (11) ήταν οι πρώτοι σκόρερς από την πλήρη Ιταλία.

Νωρίτερα ο Δημήτρης Αγραβάνης έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΚ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην Αμερική για τις κρίσιμες εξετάσεις που εν πολλοίς θα κρίνουν τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ («αναμφίβολα περιμένουμε τα νέα», είπε ο Δημήτρης Ιτούδης), ενώ ο μικρός αδελφός του, Κώστας, συνεχίζει τη θεραπεία. Ο πρώτος αγώνας της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί για τις 26 του μήνα στη Μανίλα.

H Eθνική είχε ηττηθεί από τη Σερβία με 64-71 στην πρεμιέρα του τουρνουά τη Δευτέρα, ενώ χθες οι «πλάβι» έχασαν από την Ιταλία με 89-88. Την επόμενη εβδομάδα η «επίσημη αγαπημένη» θα δώσει τα τελευταία της φιλικά, με αντιπάλους τις ΗΠΑ και τη Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter