Ανθρώπινη τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους (Video)

Ανθρώπινη τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους (Video)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη Λέσβο και τα Κύθηρα, όπου συντελέστηκε ακόμα μία ανθρώπινη τραγωδία με θύματα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τρίτο εικοσιτετράωρο λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις διάσωσης στα παγωμένα νερά της θάλασσας, με τις μαρτυρίες από τις ως τώρα προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών να συγκλονίζουν.

Οι κακές καιρικές συνθήκες, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

«Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στoιβαγμένοι 90 άνθρωποι. Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο στην ΕΡΤ κάτοικος των Κυθήρων που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρημνα βράχια.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία του Δημάρχου Κυθήρων: «Έξι άνθρωποι πνίγηκαν μπροστά μου – Το κύμα τους χτυπούσε» (Photos-Videos)

«Ήταν πολύ άτυχοι. Έγινε το ναυάγιο σε ένα σημείο πολύ δύσβατο που το λέμε “καταβόθρα” με 20 μέτρα κάθετα βράχια. Έσπασε το σκάφος και βγήκαν όλοι σε ένα σημείο του βράχου αλλά το κύμα ήταν πολύ δυνατό και τους κοπάναγε. Πνίγηκαν έξι μπροστά μου. Αν ισχύει ότι ήταν μέσα 90 – 95 άτομα μαθηματικά ξέρουμε όλοι τι έχει συμβεί», είπε ο δήμαρχος των Κυθήρων, κ. Χαρχαλάκης.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αρχές έχουν εντοπίσει 23 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγιο στα Κύθηρα: Η συγκλονιστική εικόνα με πρόσφυγες να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα βράχια

Ανάλογες οι εικόνες και στη Λέσβο, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής εντοπίστηκαν ακόμη τρία άτομα, τα οποία κατόρθωσαν να βγουν χωρίς βοήθεια στη στεριά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Κοκκάλας.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν διασωθεί 28 άτομα, ενώ 18 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγια σε Λέσβο – Κύθηρα: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (Photos-Videos)

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο – Προσωπικά αντικείμενα ξεβράστηκαν στις ακτές (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter