Τραγωδία στα Τέμπη: Το ρεσιτάλ αναλγησίας δεν ήταν λεκτικό ατόπημα, αυτός είναι απλά ο Μητσοτάκης

Τραγωδία στα Τέμπη: Το ρεσιτάλ αναλγησίας δεν ήταν λεκτικό ατόπημα, αυτός είναι απλά ο Μητσοτάκης

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης, πυροδοτώντας σειρά αντιδράσεων από τους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας, των μηχανοδηγών του ΟΣΕ αλλά και του συνόλου της κοινωνίας που παρακολούθησε εμβρόντητη τον πρωθυπουργό να αναφέρεται με περισσή αναλγησία σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που σόκαρε την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ρεσιτάλ αθλιότητας από Μητσοτάκη για τα Τέμπη: «Οι συγγενείς εργαλειοποιούν την τραγωδία»

Τέμπη: Ηχηρή απάντηση Γενιδούνια σε Μητσοτάκη και Σκέρτσο – ‘Λένε τα αδιανόητα και μετά τα κάνουν χειρότερα’

Το Μαξίμου έβγαλε άρον – άρον μπροστά τον Άκη Σκέρτσο ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να θέσει -για ακόμη μία φορά- εκτός «κάδρου» τον Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «πολιτική τυμβωρυχία» από την αντιπολίτευση. Η απέλπιδα προσπάθεια Σκέρτσου δεν έπεισε κανέναν, διότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φροντίσει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, αναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ως… θυσία τον θάνατο των επιβατών στα Τέμπη, σε ομιλία του στο Μαρούσι, περίπου τρεις εβδομάδες μετά το δυστύχημα. «Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας».

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο ίδιος άνθρωπος είχε δηλώσει ευθαρσώς σε συνέντευξή του στον Alpha στις 25 Απριλίου, ότι… «υπήρξε προσωρινή φθορά της κυβερνητικής εικόνας» από την τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι πολίτες «συσπειρώνονται γύρω από τη ΝΔ», διότι… «βλέπουν τα πραγματικά διλήμματα», υποβαθμίζοντας έτσι τον αντίκτυπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην κοινωνία.

Διαβάστε σχετικά: Κουνάει και το δάχτυλο ο Σκέρτσος για τη χυδαιότητα Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Οι αναφορές περί «θυσίας», «προσωρινής φθοράς» και «εργαλειοποίησης» δεν συνιστούν λεκτικά ολισθήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίθετα, αναδεικνύουν κυνισμό, θράσος και έλλειψη ενσυναίσθησης, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter