Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος δηλώνει ο Σκέρτσος αλλά δεν ανασκευάζει για τις προκλητικές δηλώσεις Μητσοτάκη

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος δηλώνει ο Σκέρτσος αλλά δεν ανασκευάζει για τις προκλητικές δηλώσεις Μητσοτάκη

Να διασκεδάσει τις προβληματικές εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει δηλώσεις όπως του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη στους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος την Πέμπτη, μην αναγνωρίζοντας ωστόσο πόσο προσβλητικά έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το ζήτημα της «προσωρινής φθοράς του κόμματος» από τη διαχείριση του τραγικού γεγονότος.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να απολογηθεί ή έστω να ανασκευάσει εξ ονόματος του πρωθυπουργού για τις προκλητικές δηλώσεις για το επικοινωνιακό κόστος της τραγωδίας των Τεμπών κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, όταν το documentonews.gr του έθεσε υπόψιν τις δηλώσεις της μητέρας θύματος, επιλέγοντας μία αναφορά «προσωπικής και συλλογικής συντριβής».

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε η συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023, με την μητέρα της 20χρονης Μάρθης και πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιάνου, να προχωράει σε σκληρές δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη. Οι ιδρυτές έθεσαν ως πρωταρχικούς στόχους την «απόδοση ευθυνών σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά», και «να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

«Ο πρωθυπουργός της χώρας αναφέρθηκε για προσωρινή φθορά του κόμματος όταν μίλησε για το έγκλημα των Τεμπών και ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι καλώς στέλναμε τα παιδιά μας με τα τρένα, παρά την επικινδυνότητα. Γιατί κάποιος πρέπει να κόψει και εισιτήρια στην τελική. Εγώ λοιπόν είμαι μια τέτοια μάνα. Που προέτρεπα την κόρη μου να πάρει το τρένο. Αλλά δεν γνώριζα για την επικινδυνότητα. Και τώρα πρέπει να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου με αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, σε συνέντευξή του ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Tα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, υπήρξε προσωρινή φθορά της κυβερνητικής εικόνας, αλλά τώρα που ο κόσμος βλέπει τα πραγματικά διλήμματα συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ». Ο δε Αδ. Γεωργιάδης είχε υπερασπιστεί τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα”; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».

«Νιώθετε ότι οι δηλώσεις στελεχών σας ή ακόμα και του Πρωθυπουργού έχουν προσβάλει συγγενείς θυμάτων;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αφού του θέσαμε υπόψιν τη δήλωση της Μ. Καρυστιανού, με τον ίδιο να επικαλείται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, δίχως να υπεισέρχεται στην ουσία της δήλωσης της μητέρας του θύματος.

«Νιώθω, προσωπικά, προσωπική και συλλογική συντριβή για το δυστύχημα των Τεμπών. Το έχουμε διατυπώσει δημόσια σε κάθε τόνο, με κάθε τρόπο. Έχουμε θεσπίσει ένα πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών αυτών με 11 μέτρα. Είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε όσο μπορούμε τον πόνο τους» ανέφερε ο Α. Σκέρτσος, συνεχίζοντας πως «ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο».

«Δεν έχουμε καμία, όμως, πρόθεση να τους προσβάλουμε ή να βρεθούμε εμπόδιο μπροστά τους. Σε καμία περίπτωση» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, επιλέγοντας επί της ουσίας να αφήσει τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη… ως έχουν, παρότι όπως φαίνεται αποτελούν ανοιχτή πρόκληση για τους συγγενείς των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και άλλα δύο στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλαφος για Μητσοτάκη-Καραμανλή η ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter