Το TikTok μηνύει τις ΗΠΑ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή του

Το TikTok μηνύει τις ΗΠΑ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή του

Στην αντεπίθεση περνάει το TikTok στην κόντρα του με τις ΗΠΑ, αφού μηνύει την αμερικανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επιβολή ενός νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και το οποίο επιδιώκει να αναγκάσει την κινεζική μητρική της εταιρεία ByteDance, να πουλήσει την εφαρμογή.

Η γνωστή εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο νόμος The Protecting Americans From Foreign Adversary Controlled Applications Act, τον οποίο υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου εξωτερικής βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι τόσο «προφανώς αντισυνταγματικός» που οι υποστηρικτές του προσπαθούν να τον παρουσιάσουν όχι ως απαγόρευση, αλλά ως ρύθμιση της ιδιοκτησίας της TikTok.

Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεχωρίζει μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης με πιθανή απαγόρευση, κάτι που οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου υποστηρίζουν ότι είναι πιο συνηθισμένο σε καταπιεστικά καθεστώτα.

To Κογκρέσο εκτιμά ότι η πλατφόρμα αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω των δεσμών της με την κινεζική εταιρεία ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επίκληση ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια δεν είναι επαρκής λόγος για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και ότι το βάρος είναι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδείξει ότι αυτός ο περιορισμός είναι δικαιολογημένος. «Δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτό το βάρος», αναφέρει χαρακτηριστικά η μήνυση.

«Το Κογκρέσο έκανε το πρωτοφανές βήμα να ξεχωρίσει ρητά και να απαγορεύσει το TikTok: ένα ζωντανό διαδικτυακό φόρουμ για προστατευόμενη ομιλία και έκφραση που χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, για να δημιουργούν, να μοιράζονται και να βλέπουν βίντεο μέσω του Διαδικτύου», δήλωσε η ByteDance στη μήνυσή της.

Προς το παρόν, κανένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση που κατέθεσε το TikTok.




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter