Τραμπ: Εφετείο αποφασίζει ότι ο πρώην πρόεδρος μπορεί να δικαστεί και δεν έχει ασυλία – Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ

Τραμπ: Εφετείο αποφασίζει ότι ο πρώην πρόεδρος μπορεί να δικαστεί και δεν έχει ασυλία – Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ

Σε μια απόφαση που βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό στις ΗΠΑ κατέληξε ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με αυτήν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έχει απολύτως καμία ασυλία από διώξεις για τις παρεμβάσεις που έκανε για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το δικαστήριο της Ουάσινγκτον αποφάσισε να απορρίψει τα επιχειρήματα της υπεράσπισης Τραμπ πως ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά γιατί ότι έκανε το έκανε ενώ ήταν πρόεδρος. Η απόφαση εντάσσεται σε μια προσπάθεια της υπεράσπισης του Τραμπ να απορριφθούν οι βαριές κατηγορίες που έχει ασκήσει εναντίον του ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος στην προσπάθεια του να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα των προεδρικών του 2020, κατέφυγε μεταξύ άλλων στο να προωθεί πλαστές λίστες εκλεκτόρων και στην «παρεμπόδιση» των εργασιών του Κογκρέσου την 6η Ιανουαρίου. Η τελευταία αναφορά στην ουσία περιγράφει με σχετικά ήπιο τρόπο την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου που έκαναν μετά από κάλεσμα του ίδιου του πρώην προέδρου οι οπαδοί του.

Παρότι η απόφαση αυτή του εφετείου της Ουάσινγκτον να απορρίψει την αίτηση της πλευράς Τραμπ, αποτελεί πλήγμα στην υπεράσπιση του, ενέχει τον κίνδυνο να βάλει το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς και τον κλειστό πυρήνα του Τραμπ, Ανώτατο Δικαστήριο στο παιχνίδι των εκλογών.

Η προσπάθεια Τραμπ να απορρίψει τις κατηγορίες του Τζακ Σμιθ, έγινε αφότου ο ειδικός εισαγγελέας είχε παραπέμψει την υπόθεση του απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο ούτως ώστε να παρακάμψει την χρονοβόρα διαδικασία των εφέσεων, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο επέστρεψε την υπόθεση στο εφετείο. Έτσι μετά από την απόφαση αυτή του εφετείου ανοίγει ο δρόμος για μια καθυστέρηση της όποιας απόφασης κατά του Τραμπ, αφού η απόφαση μπορεί να φτάσει μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικές εκλογές: Ο Μπάιντεν επικεντρώνει στο δικαίωμα στην άμβλωση – Σιωπή Τραμπ

Διεθνής Τύπος: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ – Oρκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα η Χέιλι»

Νικητής και στο Νιου Χάμσαϊρ ο Τραμπ – Παραμένει στην κούρσα η Χέιλι

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter