Τριμερές σύμφωνο Βρετανίας,Ουκρανίας και Πολωνίας με στόχο την περιφερειακή ασφάλεια

Τριμερές σύμφωνο Βρετανίας,Ουκρανίας και Πολωνίας με στόχο την περιφερειακή ασφάλεια

Ενώ η προγραμματισμένη συνομιλία του Μπόρις Τζόνσον με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναβλήθηκε για το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχολ, υποστηρίζει ότι Βρετανία, Ουκρανία και Πολωνία εξετάζουν ένα τριμερές σύμφωνο για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πάντως, έφτασε το απόγευμα της Τρίτης, στην ουκρανική πρωτεύουσα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίαζε:

«Ως φίλος και δημοκρατικός εταίρος, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας μπροστά σε αυτούς που επιδιώκουν να την καταστρέψουν».

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ο Μάριο Ντράγκι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο το μεσημέρι της Δευτέρας, συζητώντας τις σχέσεις Ουκρανίας – Ρωσίας και τη σχέση μεταξύ των δικών τους χωρών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, «ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε την σημασία να αναπτυχθεί δράση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης, δεδομένων των σοβαρών συνεπειών που θα είχε μια επιδείνωση της κρίσης».

Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία «αποφασίσθηκε να καταβληθεί κοινή προσπάθεια για μια διαρκή και βιώσιμη λύση της κρίσης και έγινε αναφορά στην ανάγκη να επανοικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης».

Διαβάστε επίσης: Η Ουκρανία αυξάνει τον στρατό της αλλά «δεν βλέπει» πόλεμο

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία, αν η Ρωσία εισβάλει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter