Τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία στη ΝΔ… με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά

Τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία στη ΝΔ… με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά

«Ο μόνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία στα νομοσχέδια» ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την τροπολογία για τους μετανάστες, Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο  της παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά με την οποία ζητούσε την Παρασκευή να αποσυρθεί η τροπολογία, κινδυνολογώντας σε βάρος των μεταναστών.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έρχεται να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίες λίγες ώρες νωρίτερα σημείωσε για τις συγκρούσεις που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ότι «δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη».

Φόβος για τα «απόνερα» της δήλωσης Σαμαρά

Η επιλογή της επιβολής κομματικής πειθαρχίας ελήφθη, ώστε το Μαξίμου να απορροφήσει τους τριγμούς μετά την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και για να μην υπάρχουν ανυπολόγιστες απώλειες στην σχετική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης να δεχτεί τεράστιο πολιτικό κόστος.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για τον κίνδυνο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσουν την διάταξη για τους μετανάστες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν εντοπίζω ούτε αντιλαμβάνομαι κάποιο κίνδυνο. Δεν θυμάμαι πιο συμπαγή, πιο αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα σε πάρα πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι «είναι αυτονόητες οι επιπτώσεις αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί. Ούτε έχουμε κάποια τέτοια αίσθηση, ούτε κάποια τέτοια πληροφορία. Προφανώς οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και όταν δεν τηρούνται υπάρχουν οι αντίστοιχες συνέπειες».

Από τις τοποθετήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι οι αντιθέσεις έχουν πολύ μεγάλο βάθος, καθώς μετά τις δηλώσεις Σαμαρά, οι Θάνος Πλεύρης και  Κώστας Καραγκούνης δήλωσαν ότι θα καταψήφιζαν την τροπολογία εάν δεν ετίθετο θέμα κομματικής πειθαρχίας. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά και προειδοποιεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Video)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγάπησε» τους μετανάστες μετά από γερμανικές πιέσεις και ψάχνοντας «φθηνή εργασία»

Μητσοτάκης σε Σολτς: Δέχομαι μετανάστες που δεν θέλει η Γερμανία για εργατικό δυναμικό

Αυτοί ναζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter