Τροχαίο στη Βουλγαρία: «Εταιρεία και πρεσβεία μας άφησαν στο έλεος του Θεού» καταγγέλλει επιβάτης (Video)

Τροχαίο στη Βουλγαρία: «Εταιρεία και πρεσβεία μας άφησαν στο έλεος του Θεού» καταγγέλλει επιβάτης (Video)
Φωτογραφία: Facebook.com/Diana Russinova

Τόσο το τουριστικό πρακτορείο όσο και την πρεσβεία στην Βουλγαρία καταγγέλλουν Έλληνες επιβάτες του λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο στα σύνορα Ρουμανίας – Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 επιβαίνοντες, αναφέροντας ότι «μας άφησαν στο έλεος του θεού».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τουριστικό γκρουπ είχε και ένα άλλο, ήσσονος σημασίας τροχαίο, στη Ρουμανία μια ημέρα νωρίτερα. Η κ. Ηλιοπούλου, επιβάτης του λεωφορείου σημείωσε πως, «είμαστε όλοι χτυπημένοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Εγώ πήδηξα από το λεωφορείο και έχω χτυπήσει και στο πόδι και στο πρόσωπο από τα θραύσματα» και συμπλήρωσε ότι «Στις 31 Δεκεμβρίου είχαμε μία μικρή καραμπόλα στα Καρπάθια Όρη. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, μπήκαμε στο λεωφορείο και συνεχίσαμε, είχαμε έναν εξαίρετο οδηγό στο πρώτο πούλμαν. Μπήκαμε στο λεωφορείο και συνεχίσαμε, όμως μετά έπρεπε να αλλάξουμε πούλμαν γιατί είχε σπάσει το παρμπρίζ του. Πάμε στο καινούριο πούλμαν με τον νέο οδηγό και από πίσω μας ήταν το χτυπημένο πούλμαν», είπε αρχικά η Σταυρούλα Ηλιοπούλου.

Δείτε επίσης: Βουλγαρία: Πώς σημειώθηκε η σοκαριστική σύγκρουση του λεωφορείου με την νταλίκα – Η μαρτυρία Έλληνα επιβάτη (Photos)

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ανέφερε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο: «Όπως βγαίνουμε από τη Ρουμανία στη Βουλγαρία, δεν ξέρω εκείνη τη στιγμή τι έχει γίνει αλλά ξαφνικά φεύγουμε από τον δρόμο που πέφτουμε σε αυτό το χαντάκι, που είχαμε άγιο γιατί δύο – τρία μέτρα πιο πριν, το βάθος ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Σπάνε τα τζάμια, κατεβαίνουμε όλο αυτό τον δρόμο και βρισκόμαστε σε κάτι δέντρα. Το πούλμαν ακινητοποιείται και εκείνη την ώρα δεν ξέρουμε αν θα αντέξει να μας κρατήσει ή θα κάνουμε κι άλλες τούμπες, ή θα πάρουμε φωτιά μέσα στο λεωφορείο.

Επικράτησε πανικός. Είχανε σπάσει τα τζάμια οπότε πάρα πολύ γρήγορα είπαμε ότι κάποιοι θα έπρεπε να πηδήξουμε για να αρχίσουμε να απεγκλωβίζουμε κόσμο. Πήδηξα δεύτερη – τρίτη, αλλά ευτυχώς άνοιξε η μεσαία πόρτα και αρχίσαμε να βγάζουμε κόσμο. Μετά, βέβαια, καταλάβαμε ότι αυτό ήταν πλαγιομετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα. Ήταν τόσο γρήγορο όλο αυτό που έγινε, που είναι αδύνατο να σας πει κάποιος ότι άκουσα “μπαμ”. Αν είχαμε ακούσει κάτι, θα είχαμε μετωπική σύγκρουση».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων επιβατών που τραυματίστηκαν, η ίδια σημείωσε πως, «όλοι είναι καλά, η ξεναγός μας είναι αυτή τη στιγμή μόνο στο νοσοκομείο, χτύπησε αρκετά. Και μία άλλη κυρία, η οποία έχει χτυπήσει στο μάτι, απ’ όσο ξέρω αύριο χειρουργείται στη Θεσσαλονίκη».

Η κ. Ηλιοπούλου πρόσθεσε ότι, «τώρα είμαστε στο κέντρο στη Σόφια και σε λίγη ώρα θα φέρουν πούλμαν καινούργιο. Εμείς δε θα συνεχίσουμε με πούλμαν θα γυρίσουμε με αεροπλάνο».

 

«Μάς είχαν στο έλεος του Θεού, εταιρεία και πρεσβεία»

Σχετικά με τον τρόπο που η εταιρεία χειρίστηκε την κατάσταση, υπογράμμισε πως, «δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μάς είχαν στο έλεος του Θεού, και όχι μόνο η εταιρεία, και η πρεσβεία. Αφού συνέβη το τροχαίο, μπήκαμε στο δεύτερο, χτυπημένο λεωφορείο, να πάμε σε ένα βενζινάδικο, να είμαστε πιο ασφαλείς, να μην είμαστε μες στη μέση του δρόμου. Πολύ σωστά μάς μεταφέρουν εκεί οι Βούλγαροι αστυνομικοί, το μόνο που ζητάμε είναι να έρθει η αστυνομία να μάς συνοδεύσει 250 χιλιόμετρα, γιατί στην εθνική οδό, είναι το ίδιο επικίνδυνο ένα πούλμαν που τρέχει πολύ, με ένα πούλμαν που δεν τρέχει. Μετά χιλίων βασάνων, μάς είπαν από το προξενείο ότι δεν μπορούν να μας συνοδεύσουν, γιατί δεν είναι τρομοκρατική επίθεση.

Αφού έγινε σάλος στα sites και τα κανάλια, ξαφνικά η βουλγάρικη αστυνομία ευτυχώς αποφάσισε ότι πρέπει να μας συνοδεύσει. Από το τουριστικό γραφείο δεν μας πήραν μία φορά με τηλέφωνο. Ζητούσαμε βοήθεια και μάς λέγανε ότι θα δουν τι θα κάνουν. Μου έκλειναν το τηλέφωνο. Αν δεν είχαμε τον οδηγό από το πρώτο πούλμαν, που τράκαρε στα Καρπάθια, να μας φτάσει τόσο ασφαλείς εδώ που είμαστε, δεν ξέρω πού μπορεί να ήμασταν. Και τον πήρανε να πάει να μαζέψει τους ανθρώπους από το νοσοκομείο, 50 χιλιόμετρα μακριά, για να τους ξαναφέρει στο βενζινάδικο. Από το μεσημέρι, που σημειώθηκε το τροχαίο, καταλήξαμε να κάτσουμε κάπου 1 – 2 η ώρα το βράδυ. Το θέμα δεν είναι που καταλήγεις αλλά με τι ασφάλεια καταλήγεις κάπου και πώς φτάνεις εκεί».

«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το προξενείο ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή»

Στην εκπομπή μίλησε και η δημοσιογράφος από τη Σόφια, Μπόικα Ατανάσοβα.

«Όπως ξέρετε, χθες έγινε τροχαίο ατύχημα λεωφορείου με Έλληνες τουρίστες και φορτηγού, στα σύνορα Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Το λεωφορείο είχε ρουμάνικες πινακίδες και συγκρούστηκε με νταλίκα από την Τουρκία, που οδηγούσε ένας 50χρονος. Το ατύχημα ήταν το δεύτερο για τους Έλληνες τουρίστες γιατί, τη Δευτέρα, είχαν ένα παρόμοιο περιστατικό στη Ρουμανία. Προς το παρόν δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το ποιος φταίει, έχουν μόνο τη μαρτυρία ενός δεύτερου Τούρκου οδηγού, ότι το λεωφορείο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις, το προξενείο ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, έστειλαν ένα άλλο λεωφορείο και μετέφεραν τους επιβάτης στη Σόφια», σημείωσε.

Η καταγγελία στο documentonews.gr

Υπενθυμίζεται ότι όπως κατήγγειλε στο documentonews.gr, πατέρας κοπέλας που επέβαινε στο λεωφορείο, «τους έχουν σε ένα κιόσκι σε ένα βενζινάδικο εδώ και ώρες περιμένοντας τις αρχές για να δώσουν καταθέσεις για τις συνθήκες του τροχαίου», ενώ καταγγέλλει και το πρακτορείο το οποίο τους ενημερώνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. «Δεν πληροφορεί σωστά κανέναν μας» καταγγέλλει ο πατέρας.

Διαβάστε περισσότερα: Η οδύσσεια της επιστροφής από τη Ρουμανία: Έλληνες τραυματίες και άλλοι «παγιδευμένοι» σε βενζινάδικο μετά από τροχαίο (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter