Βουλγαρία: Πώς σημειώθηκε η σοκαριστική σύγκρουση του λεωφορείου με την νταλίκα – Η μαρτυρία Έλληνα επιβάτη (Photos)

Βουλγαρία: Πώς σημειώθηκε η σοκαριστική σύγκρουση του λεωφορείου με την νταλίκα – Η μαρτυρία Έλληνα επιβάτη (Photos)
Φωτογραφία: Facebook.com/Diana Russinova

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του τουριστικού λεωφορείου, που μετέφερε και Έλληνες, με νταλίκα, στη Βουλγαρία. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, οδηγός της νταλίκας ήταν ένας άνδρας τουρκικής καταγωγής ενώ του λεωφορείου ένας από τη Ρουμανία. Αμφότεροι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και βγήκαν αρνητικοί.

Το τροχαίο σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο κατευθυόταν προς την Μπιάλα, σε μία στροφή ανάμεσα σε Βόλοβο και Μπόροβο. Εκεί, ενώ το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, συγκρούστηκε με την νταλίκα.

Ένας εκ των επιβατών, ο Παναγιώτης Γραψάς μίλησε στο bTV και περιέγραψε όσα βίωσε. «Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά… Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα… Ήταν απίστευτο αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά».

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγαινε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο», είπε ο Άκεν, συνάδελφος του οδηγού του τρακαρισμένου φορτηγού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δείγματα αλκοόλ και των δύο οδηγών ήταν αρνητικά. Η έρευνα για το τροχαίο είναι σε εξέλιξη.

Και η καταγγελία

Ωστόσο, ο τρόμος που έζησαν δεν σταμάτησε εκεί καθώς από την ώρα που συνέβη το τροχαίο, παραμένουν «παγιδευμένοι» στην Ρουμανία σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στο documentonews.gr καθώς περιμένουν τις αρχές για να δώσουν καταθέσεις.

Όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr, πατέρας κοπέλας που επέβαινε στο λεωφορείο, «τους έχουν σε ένα κιόσκι σε ένα βενζινάδικο εδώ και ώρες περιμένοντας τις αρχές για να δώσουν καταθέσεις για τις συνθήκες του τροχαίου», ενώ καταγγέλλει και το πρακτορείο το οποίο τους ενημερώνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. «Δεν πληροφορεί σωστά κανέναν μας» καταγγέλλει ο πατέρας.

Διαβάστε περισσότερα: Η οδύσσεια της επιστροφής από τη Ρουμανία: Έλληνες τραυματίες και άλλοι «παγιδευμένοι» σε βενζινάδικο μετά από τροχαίο (Photos)

Φωτογραφίες: Facebook.com/ Diana Russinova

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter