«TrumporBiden2024»:Το ντιμπέιτ που έγινε… viral

«TrumporBiden2024»:Το ντιμπέιτ που έγινε… viral

Ενα ατέρμονο ντιμπέιτ χυδαιότητας και προσβολών μεταξύ ομοιωμάτων του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, που αναπτύχθηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), διεξάγεται επί 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, εδώ και μήνες, στην πλατφόρμα του Twitch.

Τοποθετημένοι πίσω από βάθρα, ο AI Μπάιντεν και ο AI Τραμπ μιμούνται τις φωνές, τις εκφράσεις και τους τρόπους των πολιτικών στην πραγματική ζωή.

Οι εκδόσεις AI του Τραμπ και του Μπάιντεν μιλούν εναλλάξ μεταξύ τους, προσβάλλοντας ο ένας τον άλλον με βέβηλη γλώσσα, ενώ υφαίνουν πραγματικές πολιτικές συζητήσεις , προσβολές και θέματα που σχετίζονται με τις αντίστοιχες πολιτικές σταδιοδρομίες τους, χωρίς καμία λογοκρισία.

Η ροή δεν είναι μόνο για παρακολούθηση, αλλά και για αλληλεπίδραση. Η «συζήτηση» δίνει την επιλογή στο κοινό να θέσει ερωτήσεις, τις οποίες θα απαντήσουν σε πραγματικό χρόνο οι ψεύτικοι Τραμπ και Μπάιντεν.

Το κανάλι «TrumporBiden2024», που παρουσιάζεται ως σάτιρα, δημιουργήθηκε από την The Singularity Group, μια εταιρεία που σχετίζεται με τη βελγική προσωπικότητα των βιντεοπαιχνιδιών Athene. Από τότε που ξεκίνησε, έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Οι φωνές των χαρακτήρων και το βίντεο δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και τεχνολογία deepfake.

Αν και αρκετοί κάνουν λόγο για την «ψυχαγωγική αξία» σε αυτή την καινοτόμο χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αυξάνονται οι ανησυχίες αφενός για το ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση παραπληροφόρησης και αφετέρου, για τις τεράστιες διαστάσεις που μπορεί να λάβει η τεχνητή νοημοσύνη.

Δεδομένης της αύξησης των deepfake εικόνων, ειδικά όταν αφορούν πολιτικά πρόσωπα , δεν είναι σαφές εάν κάποιος θα προσπαθήσει να αποσπάσει μια στιγμή από τη ζωντανή ροή και να τη μεταδώσει ως αληθινή.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: «Μπλόκο» από την OpenAI σε προγραμματιστή bot που… μιμούνταν αντίπαλο του Μπάιντεν

Τραμπ: Επόμενη στάση το Νιου Χάμσαϊρ – Τα δεδομένα μετά την απόσυρση του Ντε Σάντις

ΗΠΑ: Χωρίς… αντίπαλο ο Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων – «Εκτός» ο ΝτεΣάντις

ΗΠΑ: Χέιλι και Τραμπ «τίναξαν» στον αέρα τα δύο επόμενα ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών

Ντόναλντ Τραμπ: Η σημασία και τα πολιτικά μηνύματα της ευρείας νίκης στην Άιοβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter