Τσιλιπουνιδάκης: «Συκοφαντίες» και «κατασκευές» από τον ρεπόρτερ των σελέμπριτι

Τσιλιπουνιδάκης: «Συκοφαντίες» και «κατασκευές» από τον ρεπόρτερ των σελέμπριτι

Η άλλη πτυχή των συνομιλιών του δημοσιογράφου Νίκου Τσιλιπουνιδάκη με τον δολοφονηθέντα έμπορο καυσίμων Γ. Μήτσου

Ως «κατασκευασμένες από τον ίδιο» χαρακτηρίζει τις συνομιλίες με υποτιθέμενη πηγή του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ο δημοσιογράφος των σελέμπριτι Νίκος Τσιλιπουνιδάκης. Πρόκειται για τις συνομιλίες που εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος εμπόρου καυσίμων και κουμπάρου του Γιώργου Μήτσου και είχε αποκαλύψει το Documento στις 5.2.2023.

Διαβάστε επίσης: Greek Mafia: Το χρονικό του αίματος στην Κολομβία των Βαλκανίων

Ο Μήτσου συνδεόταν με μέλη της Greek mafia όπως ο Ιωάννης Σκαφτούρος ή αλλιώς «θείος Τζο» που δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας έναν ποινικό ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Ειδικότερα, επρόκειτο για printscreens που είχε στείλει ο Τσιλιπουνιδάκης στον Μήτσου, από τα οποία φαινόταν ότι ο δημοσιογράφος επικοινωνούσε με κάποια «Αγγελική» που υπηρετεί στην ΕΥΠ, η οποία τον ενημέρωνε για τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ο Μήτσου ζητούσε να μάθει αν παρακολουθούνται. Ωστόσο στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε μετά το δημοσίευμα σε βάρος του Documento ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται να κορόιδευε τον κουμπάρο του, αφού υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει καμία «Αγγελική» που να υπηρετεί στην ΕΥΠ. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος επινόησε την ύπαρξη αυτού του προσώπου και κατασκεύασε τις συνομιλίες προκειμένου να καθησυχάσει τον κουμπάρο του, καθώς φοβόταν πως τον παρακολουθούσαν.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει μια άλλη δικαστική περιπέτεια του «ρεπόρτερ Τσίλι», όπως τον αποκαλούν. Ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης πρόκειται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω διαδικτύου σε βάρος μητέρας ανήλικου τέκνου. Ο Τσιλιπουνιδάκης προέβη σε σειρά από «συκοφαντικά και προσβλητικά σχόλια» σε βάρος της μητέρας με χαρακτηρισμούς όπως «φεμιναζί» και «pole dancer», ενώ η ίδια είναι δασκάλα aerial yoga, «με σαφή πρόθεση να απαξιώσει την επαγγελματική της δραστηριότητα», όπως υπογραμμίζεται στο κατηγορητήριο. Αυτά και άλλα πολλά γράφτηκαν δημοσίως από τον Τσιλιπουνιδάκη επειδή νωρίτερα η μητέρα είχε παραθέσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την άποψη που ο Τσιλιπουνιδάκης είχε εκφράσει δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «υπάρχουν πολλοί μπαμπάδες που πληρώνουν πολύ ακριβά το ενοίκιο της κυοφορίας των εννέα μηνών» με το σχόλιο «θαυμάστε τον».

Ας δούμε μία μία ξεχωριστά τις δύο αυτές υποθέσεις του δημοσιογράφου Τσιλιπουνιδάκη.

«Δεν υπάρχει Αγγελική στην ΕΥΠ»

Τον Φεβρουάριο του 2023 το Documento δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τον Ν. Τσιλιπουνιδάκη και εξυπηρετήσεις που παρείχε στον δολοφονηθέντα κουμπάρο του, Γ. Μήτσου. Ο 38άχρονος Μήτσου ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας καυσίμων στον Γέρακα. Το πρωινό της 18ης Ιουνίου 2022 εκτελέστηκε από άγνωστους δράστες με περισσότερες από 40 σφαίρες. Αστυνομικοί συνέδεσαν τη δολοφονία του, η οποία είναι ακόμη ανεξιχνίαστη, με πιθανά αντίποινα και εκκαθαρίσεις στον χώρο της Greek mafia και ειδικότερα στον χώρο του καυσίμου.

Το Documento είχε δημοσιοποιήσει στιγμιότυπα οθόνης (printscreens) τα οποία είχαν εντοπίσει οι αρχές στο κινητό τηλέφωνο του επιχειρηματία. Σύμφωνα με την έκθεση των αρχών τα είχε στείλει ο Τσιλιπουνιδάκης στον Μήτσου. Από αυτά προέκυπτε ότι ο δημοσιογράφος επικοινωνούσε με κάποια «Αγγελική» που υπηρετεί στην ΕΥΠ, η οποία τον ενημέρωνε για τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ο Μήτσου ζητούσε να μάθει αν παρακολουθούνται.

Παράλληλα, πρώτα ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης και στη συνέχεια ο Γ. Μήτσου ενημερώνονταν και για συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία ενδιαφέρονταν. Μεταξύ αυτών η γνωστή από την υπόθεση των παρακολουθήσεων διά του κακόβουλου λογισμικού Predator «Βαγγελιώ» της ΕΥΠ ή ακόμη και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του Documento ο δημοσιογράφος Τσιλιπουνιδάκης δίνει διαφορετική εκδοχή σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με την «Αγγελική» της ΕΥΠ. Οπως υποστηρίζει, οι επίμαχες συνομιλίες είναι «αυθεντικές», ωστόσο δεν είναι πραγματικές, καθώς η «Αγγελική» της ΕΥΠ δεν είναι «υπαρκτό» πρόσωπο αλλά μια υποτιθέμενη «δημοσιογραφική πηγή» που κατασκεύασε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Μήτσου είχε «αγχωθεί πάρα πολύ» λόγω της εξαγοράς της εταιρείας συμφερόντων του (Silk Oil) από την κυπριακή πετρελαϊκή εταιρεία Petrolina. Κατά τον Ν. Τσιλιπουνιδάκη, ο Μήτσου ήταν «ανήσυχος» καθώς η επιχειρηματική του δραστηριότητα «απείχε παρασάγγας από παράνομες πρακτικές και όρους υποκόσμου» που ακολουθούσαν ανταγωνιστές του στον χώρο των καυσίμων. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος, ο Μήτσου «είχε αντιδράσει σφοδρότατα σε τελεσίγραφα που είχε λάβει για συμπόρευση με παράνομα δίκτυα» και για τον λόγο αυτό «είχε στοχοποιηθεί από μερίδα ανταγωνιστών του».

Στο πλαίσιο αυτό ο Μήτσου ανησυχούσε ότι οι ανταγωνιστές του μπορεί να παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησε με τον Τσιλιπουνιδάκη και τον ρώτησε εάν «υπήρχε κάποιο πρόσωπο εντός της ΕΥΠ που μπορούσε να διαπιστώσει αν όντως παρακολουθούνταν». Τότε ο Τσιλιπουνιδάκης «επικαλέστηκε δημοσιογραφική πηγή με το όνομα Αγγελική», πιστεύοντας ότι έτσι ο κουμπάρος του θα ηρεμούσε. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος δημιούργησε επαφή με το χαρακτηριστικό όνομα «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΥΠ» στις εφαρμογές Signal και Telegram και έπειτα «κατασκεύασε» τις επίμαχες συνομιλίες με την «Αγγελική» της ΕΥΠ.

«Δυστυχώς, έκτοτε φέρω βαρέως το γεγονός ότι αντί να τον προτρέπω (σ.σ.: τον Μήτσου) να πάρει μέτρα, να αναζητήσει βοήθεια από την Αστυνομία ή να προστατευτεί ο ίδιος, υποβάθμιζα τον φόβο του και τον καθησύχαζα. Ωστόσο ακόμη και αν είχα πιστέψει τις φοβίες και τους προβληματισμούς του, δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τον προστατεύσω εγώ ή να του παράσχω πληροφορίες, καθώς δεν είχα καμία πηγή, κανένα γνωστό και καμία επαφή που να διατηρώ εντός της ΕΥΠ, πόσο μάλλον οποιονδήποτε άνθρωπο που να δεχόταν να κάνει τέτοια πράξη απλά και μόνο επειδή το ζήτησα εγώ» σημειώνεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος του Τσιλιπουνιδάκη.

Ο δημοσιογράφος των σελέμπριτι αναφέρει ακόμη ότι το σύνολο των διαλόγων που φέρεται να είχε με την «Αγγελική της ΕΥΠ» «αφορά απαντήσεις σε ερωτήματα» που του έθετε ο Μήτσου, στα οποία ο δημοσιογράφος απαντούσε «όπως νόμιζε» ή «με πληροφορίες που αλίευε από το διαδίκτυο και παρουσίαζε ως προσωπική ενημέρωση». Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν πράγματι οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που διενεργούν για τη δολοφονία Μήτσου έχουν εντοπίσει πρόσωπο με το όνομα Αγγελική που να υπηρετεί στην ΕΥΠ και ο αριθμός της αντιστοιχεί σε αυτόν που εμφανίζεται στις συνομιλίες με τον Τσιλιπουνιδάκη.

Αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων

Σε ό,τι αφορά τη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Χανίων με κατηγορούμενο τον Τσιλιπουνιδάκη και ακόμη δύο πρόσωπα, επρόκειτο να διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου 2023. Ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από έγκληση που κατέθεσε νεαρή μητέρα σε βάρος του Τσιλιπουνιδάκη και ακόμη δύο πρόσωπων: του πρώην συζύγου της και της νυν συντρόφου του. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής απειλής κατ’ εξακολούθηση, της απειλής και της εξύβρισης, ενώ ο Τσιλιπουνιδάκης είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω διαδικτύου. Ο δημοσιογράφος «Τσίλι» είναι μάχιμος μέλος του κινήματος «Ενεργοί μπαμπάδες», το οποίο έχει ταχθεί υπέρ της συνεπιμέλειας.

Οπως υπογραμμίζεται στο κατηγορητήριο, «προέβη στις 25 Ιουλίου του 2021 σε δημόσια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχετικά με “μητέρα pole dancer που είναι ενεργό μέλος του ΜΩΒ (πανελλαδικό σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων με πολύπλευρη δράση) και πηγαίνει το παιδί της στις καταλήψεις”». Μάλιστα ο Τσιλιπουνιδάκης έγραφε στην ανάρτηση «το θέλετε και σε βίντεο; Το έχουμε». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανάρτηση αυτή αφορούσε την καταγγέλλουσα, καθώς μία μέρα νωρίτερα ο πρώην σύζυγός της φέρεται να της έγραψε σε προσωπικό μήνυμα: «Πριν από μέρες είχες πάει στην κατάληψη, βράδυ, με δυνατή μουσική και φουλ κόσμο».

«Μητέρα pole dancer και φεμιναζί»

Μερικές εβδομάδες μετά, συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου 2021, ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Facebook: «Εντός δύο ημερών καταθέτω μήνυση και αγωγή στη συγκεκριμένη κυρία με συγκεκριμένες κατηγορίες. Δεν θα τις αναλύσω εδώ. Θα τις δημοσιεύσει η ίδια κάνοντας pole dance ή κωλοτούμπα. Εάν δεν ζητήσει συγγνώμη και δεν κατεβάσει τις αναρτήσεις της που με αφορούν, τότε ο μόνος δρόμος είναι ο δικαστικός. Και όχι στον τόπο που το έχει σκάσει. Αλλά στον Πειραιά. Της υπόσχομαι να συμμετάσχω στον πόλεμο που ανοίγει και την ενημερώνω ότι δεν μάσησα τόσο καιρό από τα τρολ που τη συνοδεύουν και από τη φεμιναζί. Η μητέρα αυτή που κατηγορεί εμένα υπάρχει σε βίντεο λάιβ σε φώτο που δείχνουν μια δράση πολύ περίεργη. Αλλά θα φανούν όλα στο δικαστήριο! Εκτός και αν ζητήσει συγγνώμη δημόσια. Σίγουρα θα έχεις τρολ να σε ενημερώσουν οπότε Σ… Π…, που είναι το αληθινό σου όνομα. Εχεις μία μέρα καιρό για να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη». Η ανάρτηση συνοδεύτηκε με φωτογραφία της καταγγέλλουσας την οποία απεικόνιζε κάνοντας aerial yoga.

Την επομένη ακολούθησε νέα ανάρτηση στο Facebook στην οποία ο Τσιλιπουνιδάκης έκανε πάλι λόγο για φεμιναζί: «Από τη στιγμή που ξεμπρόστιασα τη φεμιναζί που με έβριζε σε αναρτήσεις της όρμηξαν και άλλοι πολλοί. Αρχισαν και τα πρώτα μηνύματα χαχαχαχα, με ρωτούν ποιος ρουφιάνεψε το όνομα έμπαινε και έβριζε στο λάιβ μου και πήρε πόδι. Η συγκεκριμένη κυρία λοιπόν έχει κάνει σχόλια στη διαβούλευση! Διπλό σχόλιο… Πωπω ρομπιές που θα βγουν…», ενώ παράλληλα παρέθεσε link με τα πλήρη στοιχεία της καταγγέλλουσας, δηλαδή ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email και επαγγελματική δραστηριότητα.

Γνώριζε ότι ήταν ψευδή όσα έλεγε κατά το κατηγορητήριο

Οπως υπογραμμίζεται στο κατηγορητήριο, όλα όσα ισχυρίστηκε δημοσίως ο Τσιλιπουνιδάκης ήταν «ψευδή και ήταν σε γνώση της αναληθείας τους». Είναι χαρακτηριστικό ότι η καταγγέλλουσα ουδέποτε κατηγόρησε ή εξύβρισε τον Τσιλιπουνιδάκη στο Facebook, απλώς παρέθεσε την άποψη που είχε εκφράσει δημόσια στην τηλεοπτική εκπομπή, όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τσιλιπουνιδάκης «γνώριζε ότι η καταγγέλλουσα διδάσκει κατ’ επάγγελμα aerial yoga το οποίο απέχει παρασάγγας από τη μορφή χορού Pole Dance. Εσκεμμένα συνδέει τα δύο με σαφή πρόθεση να απαξιώσει τόσο την καταγγέλλουσα όσο και την επαγγελματική της δραστηριότητα, καθώς η πλειοψηφία έχει συνδέσει το Pole Dance με τον αισθησιακό χορό των strippers».

Επίσης το κατηγορητήριο στέκεται και στους χαρακτηρισμούς «φεμιναζί, δηλαδή φεμινίστρια με φασιστική συμπεριφορά», ενώ όπως υπογραμμίζεται «ουδέποτε το έσκασε από την Αθήνα, αντίθετα μετεγκαταστάθηκε στα Χανιά μαζί με την ανήλικη κόρη τους με τη συναίνεση του πρώην συζύγου της». Επιπλέον, «ουδέποτε έμπαινε στα λάιβ του Τσιλιπουνιδάκη και έβριζε και ουδέποτε είχε δράση πολύ περίεργη». «Τα ανωτέρω τυγχάνουν άκρως προσβλητικά και δυσφημιστικά για την ανωτέρω εγκαλούσα ως μητέρα, προσωπικότητα και επαγγελματία, καθόσον την παρουσιάζουν ως γυναίκα ελευθέρων ηθών με αυταρχική συμπεριφορά, με περίεργη δράση, ακατάλληλη εν ολίγοις να έχει την επιμέλεια της ανήλικης θυγατέρας της» επισημαίνεται στο κατηγορητήριο.

Διαβάστε επίσης: Greek Mafia: ∆εσµοί αίµατος µαφίας και κράτους

Greek Mafia: Φωτογραφίες από τη δράση της ομάδας των δολοφονιών Ρουμπέτη – Σκαφτούρου

Greek Mafia – Αποκαλυπτικοί διάλογοι: Ο «μεγάλος μάγκας» και το «αγριογούρουνο» – Ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ (Video)

Greek Mafia: Σκιές στη στάση της ΕΛΑΣ – Είχαν στοιχεία από τον Μάιο αλλά τους συνέλαβαν μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη

Δολοφονίες Greek Mafia: Οι χάρτες που αποτυπώνουν τα στίγματα από τα κινητά των δραστών (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter