Τσίπρας: Αναγκαία η ισχυρή φωνή του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης τείνει να γίνει ομοίωμα του Όρμπαν

Τσίπρας: Αναγκαία η ισχυρή φωνή του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης τείνει να γίνει ομοίωμα του Όρμπαν
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία θέλοντας να μοιάσει στο Μακρόν, ως φιλελεύθερος πολιτικός και τείνει να γίνει ομοίωμα του Όρμπαν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Zarpa Radio στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Χανιά, χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα το σκάνδαλο παρακολουθήσεων αλλά και τον έλεγχο των ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών να αναλογιστούν το «σχέδιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο «δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και η δυνατότητα να είναι ανεξέλεγκτος την επόμενη μέρα. Αυτό δείχνει η έπαρση, αυτό δείχνει η αλαζονεία, αυτό δείχνει ο αυταρχισμός. Η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά και στην κοινωνία αλλά και στη Δημοκρατία και το πόσο σταθερό και υγιές πολιτικό σύστημα θα έχουμε».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας από Χανιά: «Να ξαναγίνει η ΔΕΗ δημόσια – Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας είναι στον αέρα» (Video)

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως «κόλαφο» το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη. Σημείωσε ότι «καταρρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης»του σταθμάρχη και καταδεικνύει πολύ σημαντικές ευθύνες όσον αφορά στην ανυπαρξία της τηλεδιοίκησης και του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας που ενώ ήταν εγκατεστημένο, δεν λειτούργησε».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση απόλυτης συγκάλυψης. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιδιά που χάθηκαν, αλλά συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της πολιτείας και της κυβέρνησης για την τραγωδία, ουσιαστικά προετοιμάζουμε την επόμενη τραγωδία»

Ωστόσο τόνισε ότι είναι παρήγορο το γεγονός πως «υπάρχει ακόμα σφυγμός σε αυτό που ονομάζουμε ελληνική Δικαιοσύνη και δεν τα έχει καλύψει όλα το σκοτεινό πέπλο της συγκάλυψης».

Σχετικά με το θέμα της Ροδόπης. ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για παγίδα που πήγε να του στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά έπεσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ μέσα, μετά την αποκάλυψη ότι στο έγγραφο της ΕΥΠ συμπεριλαμβανόταν και «γαλάζιος» βουλευτής. Χαρακτήρισε, δε, τον κ. Μητσοτάκη «αδίστακτο» και «ανεύθυνο», κατηγορώντας τον ότι αφενός «εργαλειοποίησε» την ΕΥΠ και αφετέρου ότι έβαλε στην «προεκλογική αρένα ένα ευαίσθητο θέμα» προκειμένου να το αξιοποιήσει «επικοινωνιακά».

«Αυτή η ενέργεια δείχνει και πώς θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, προειδοποιώντας για πρακτικές φόβου και τρομοκράτησης σε κάθε «κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται. Γι αυτό χρειάζεται να αλλάξει ο συσχετισμός και είναι αναγκαία μια «ισχυρή φωνή» αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να μην έχουμε ένα «ανεξέλεγκτο καθεστώς Μητσοτάκη».

Όσον αφορά τη ρητορική της ΝΔ σχετικά με το μεταναστευτικό στον απόηχο του ναυαγίου στην Πύλο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα με ευθύνη κυβέρνησης της ΝΔ έχει ήδη καταδικαστεί για το Φαρμακονήσι το 2014 και κινδυνεύει με μία ακόμα «βαρύτατη ποινή» και «ρετσινιά».

«Την ευθύνη δεν την έχουν οι άνθρωποι του λιμενικού, αλλά η ηγεσία του Σώματος γιατί φαίνεται πως στην επιχειρησιακή κατεύθυνση που έδωσε δεν ήταν προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή. Οι αρχές πρέπει να διαψεύσουν τις όποιες κατηγορίες δημοσιεύοντας τα στοιχεία από τις θερμικές κάμερες που πρέπει να λειτουργούν», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter