Τσίπρας από Δράμα: Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από το καθεστώς Μητσοτάκη (Video)

Τσίπρας από Δράμα: Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από το καθεστώς Μητσοτάκη (Video)

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δράμα, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο το απόγευμα της Τετάρτης.

«32 μέρες μας χωρίζουν από την 21η Μαΐου. 32 μέρες από τη μέρα που με τη ψήφο του λαού μας θα φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας «Ως εδώ με την οικογενειοκρατία, Με τη διαφθορά, Με την ακρίβεια, Με την ανασφάλεια, Με τη καθεστωτική φαυλότητα, Με την αδικία. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη, λέμε ως εδώ με όσα μας πνίγουν και ξαναφέρνουμε στο τόπο τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την εντιμότητα, τη δημοκρατική σταθερότητα».

«Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα» ανέφερε.

Η πολιτική Μητσοτάκη κάνει την αδικία κανονικότητα

«Ας αφήσουμε στον κύριο Μητσοτάκη τα σχήματα της επικοινωνίας και της προπαγάνδας που μόνο σκοπό έχουν να συγκαλύψουν την αλήθεια της πολιτικής του. Κι ας κουβεντιάσουμε ήσυχα κι απλά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και ταυτόχρονα έθεσε μερικά ερωτήματα σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης.

«Αυτή η Ελλάδα που ζούμε τα τελευταία χρόνια μας αξίζει;» σημείωσε και συνέχισε:

«Είναι δικαιοσύνη, εταιρείες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού να εμφανίζουν κέρδη πάνω από 1 δις η κάθε μία, ενώ το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε την τελευταία τετραετία κατά 40 δις; Είναι δικαιοσύνη να λεηλατούν για λίγες χιλιάδες ευρώ σπίτια και επιχειρήσεις τα κοράκια, ενώ το κόμμα που καλύπτει αυτή τη λεηλασία να χρωστάει 400 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα; Είναι ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, εγγύηση για καλύτερο αύριο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ελληνική οικονομία να ανέρχονται σε 111 δισ. Ευρώ; 4.200.000 πολίτες να έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε τράπεζες, funds, εφορία και ΕΦΚΑ; 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί να έχουν κατασχεθεί; Είναι δικαιοσύνη οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν να δουν αύξηση στο μισθό τους πάνω από δέκα χρόνια, ενώ η γαλάζια κομματική στρατιά να απολαμβάνει αστρονομικούς μισθούς; Είναι δικαιοσύνη για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα, η κατάργηση του οχτάωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας; Υπάρχει κάποιου είδους δικαιοσύνη, ή προοπτική, όταν με τις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, του σούπερ μάρκετ, το εισόδημα εξανεμίζεται στις τρεις βδομάδες του μήνα; Ενώ την ίδια στιγμή η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και οι πάροχοι της ενέργειας αποκομίζουν εκατομμύρια; Και 15 εισηγμένες εταιρίες έχουν κάνει ρεκόρ κερδών 20ετίας ; Διότι αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Είναι η πολιτική Μητσοτάκη που την προκαλεί. Που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πάμπλουτους. Κάνει την αδικία κανονικότητα. Διότι αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Είναι η πολιτική Μητσοτάκη που τη προκαλεί».

Πρωθυπουργός της άγνοιας ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δικαιολογίες του ότι δήθεν δεν ήξερε ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για τη θνητότητα στις ΜΕΘ μετά από λοίμωξη κορονοϊού, ούτε για τις business του Πάτση ούτε για τα δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων αναφέρθηκε εκτενώς και στα υπόλοιπα σκάνδαλα της ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Δεν ήξερε ότι εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι πεθαίνουν αβοήθητοι, αλλά είχε στα συρτάρια του την έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα.

Δεν ήξερε τι κάνει στο διπλανό γραφείο του Μαξίμου ο ανεψιός του. Αλλά συμφωνούσε με την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού, που δε γνώριζε δήθεν την ύπαρξή του, μέχρι το Σουδάν.

Δεν ήξερε ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση όταν ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ. Αλλά προνοούσε για αύξηση των θέσεων διευθυντών με πλούσιους μισθούς συν μπόνους. Και φρόντιζε να αμείβεται ο εκλεκτός του κύριος Στάσσης με χίλια ευρώ ημερησίως. Συν μπόνους κι αυτός.

Δεν ήξερε την κατάσταση των σιδηροδρόμων που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Αλλά θα εγκαινίαζε ανύπαρκτα συστήματα τηλεδιοίκησης την επόμενη μέρα της τραγωδίας.

Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει.

Δεν ήξερε τίποτε για τις εταιρίες που ιδρύθηκαν μια και δυο μέρες πριν για να λάβουν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων. Δέκα δισεκατομμύρια σε ημέτερους και κολλητούς.

Δεν ήξερε και δεν ξέρει για το ρουσφέτι που επανίδρυσε πανηγυρικά ο ίδιος. Για τις χιλιάδες των μετακλητών.Αλλά τους χάρισε μεγάλες αυξήσεις μισθών.

Δεν ξέρει βέβαια τίποτε και για το δημόσιο χρέος της χώρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ρυθμισμένο χρέος 356 δισ. και επί αρίστων αυτό έφτασε στα 400 δισ.

Αλλά ήξερε – ο αθεόφοβος – να λέει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις. Σήμερα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Τι θα ήταν σήμερα αυτή η χώρα – θα ήταν μια χώρα σαν τη Λιβύη και θα έπαιζε ρόλο η Τουρκία.

Αυτός ο πρωθυπουργός που σε όλα τα κρίσιμα δεν ήξερε τίποτα, πρέπει να κριθεί μετεξεταστέος με την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί στις 21 Μαΐου.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει. Το Μαξίμου πρέπει να είναι σύμβολο δημοκρατίας και όχι έδρα Ανώνυμης Εταιρίας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter