Τσίπρας από Κω: Στις 21 Μαΐου τελειώνουν τα «δεν ήξερα» του Μητσοτάκη (Video)

Τσίπρας από Κω: Στις 21 Μαΐου τελειώνουν τα «δεν ήξερα» του Μητσοτάκη (Video)

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κω. Όπως τόνισε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «Έβγαλε βέβαια ωραίο προεκλογικό σποτ σήμερα. Ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ και μας είπε ότι θέλει καλύτερους μισθούς, αποτελεσματικό κράτος και καλύτερο ΕΣΥ. Αλήθεια και 4 χρόνια ποιος κυβερνούσε ο σωσίας του;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε αρχικά στο μεταφορικό ισοδύναμο, σημειώνοντας ότι το όραμα του Νεκτάριου Σαντορινιού «που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει έκθετο, με καθυστερήσεις στις πληρωμές και με άδηλο μέλλον, θα το θέσουμε σε ορθή εφαρμογή. Θα το κάνουμε πράξη».

«Πρόκειται για μια στοχευμένη δέσμη παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της υγειονομικής ανισότητας μεταξύ νησιωτικής περιφέρειας και κέντρου», όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη δέσμη αυτή συμπεριλαμβάνεται:

  • Πρώτον, η κατά προτεραιότητα ανάπτυξη ισχυρών δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας στα νησιά. Με αναβάθμιση του μισθολογίου του υγειονομικού προσωπικού, με μονιμοποίηση των υπηρετούντων υγειονομικών, με μόνιμες προσλήψεις, με εφαρμογή ειδικού πλαισίου κινήτρων (μισθολογικών, στεγαστικών, φορολογικών και διοικητικών) για τη στελέχωση και παραμονή των ανθρώπων του ΕΣΥ στις νησιωτικές περιοχές.
  • Δεύτερον, η αξιοποίηση ακόμη και του μη συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικού τομέα στις νησιωτικές περιοχές όταν ο δημόσιος τομέας αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη, με απευθείας αποζημίωση των πολιτών για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, έχοντας ως βασικό κριτήριο την ελάφρυνσή τους από πρόσθετες δαπάνες υγείας.
  • Τρίτον, η πλήρης εγγύηση από την Πολιτεία της πρόσβασης των νησιωτών στις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας εκτός τόπου κατοικίας τους, εφόσον οι αναγκαίες υπηρεσίες δεν παρέχονται ούτε από το ΕΣΥ, ούτε από τον ιδιωτικό τομέα σε μία νησιωτική περιοχή. Η πλήρης ανάληψη της ευθύνης περιλαμβάνει και την κάλυψη της σχετικής δαπάνης μετακίνησης και διαμονής.
  • Τέταρτον, η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των χρόνιων ασθενών (διαβητικών, καρδιοπαθών κ.α.) που ζουν στα νησιά.

«Γιατί δικαιοσύνη παντού σημαίνει ίσες δυνατότητες πρόσβασης στην υγεία για όλους τους πολίτες σε όλη την Επικράτεια. Σημαίνει προτεραιότητα στη νησιωτική Ελλάδα», σημείωσε.

Οι εκλογές πρώτο βήμα για δικαιοσύνη παντού

«Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε, για τη μέρα που ο λαός μας με την ψήφο του θα κάνει το μεγάλο βήμα για τη δικαιοσύνη και την αλλαγή. Θα πει το μεγάλο και αποφασιστικό ΟΧΙ στο καθεστώς της ακρίβειας, των σκανδάλων, των υποκλοπών και της διαφθοράς. Στο καθεστώς Μητσοτάκη. Και το μεγάλο και αποφασιστικό ΝΑΙ στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στη προοδευτική κυβέρνηση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.

«Τίποτε δεν θα είναι ίδιο το βράδυ της 21ης Μάϊου. Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τέσσερα σκληρά χρόνια. Θα αφήσει πίσω της την ανασφάλεια, την ανησυχία, την αγωνία, και θα κάνει το πρώτο βήμα στην ελπίδα και τη σιγουριά» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην απλή αναλογική, την οποία ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ». «Πόσο φόβο αποπνέει αυτή η άποψη; Φόβο μπροστά στον κυρίαρχο λαό» διερωτήθηκε ο ίδιος και συνέχισε «Γιατί, τι άλλο σημαίνει, όταν ένας πολιτικός αρχηγός που υποτίθεται ότι χαίρει της εκτίμησης του λαού, να καταγγέλλει το πιο απλό και τίμιο εκλογικό σύστημα, που διασφαλίζει την αυθεντική αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών; Την ισότιμη συμμετοχή στις αποφάσεις κάθε πολίτη; Τη δικαιοσύνη στην ψήφο;»

Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έφεραν την Ελλάδα στα βράχια

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και ένα σχόλιο για τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην πραγματικότητα είναι «μειοψηφικές κυβερνήσεις» γιατί, « Έτσι βολεύονταν να κυβερνάνε για δεκαετίες. Άθλιες πολιτικές που επιβάλλονται με άθλια μέσα. Με το λαό να συμμετέχει τόσο, όσο».

«Ε λοιπόν, το τόσο, όσο έφερε την Ελλάδα στα βράχια. Αυτός ο κόφτης στη λαϊκή βούληση, που ονομάστηκε δήθεν σταθερότητα» τόνισε και συνέχισε «Αντί το πολιτικό σύστημα να εκπαιδευτεί στο διάλογο και τη συνεργασία, στον σεβασμό της θέλησης του λαού, έπρεπε ο λαός να εκπαιδευτεί στη στρέβλωση της βούλησης του. Όχι πια. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν κόφτες, κόλπα και μπόνους. Δεν υπάρχουν ψήφοι και πολίτες δύο ταχυτήτων. Την 21η Μάη ότι ψηφίσεις στην κάλπη, βγαίνει στη Βουλή. Γι’ αυτό και η εντολή που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ως το πρώτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές θα είναι καθαρή, αυθεντική και κρυστάλλινη».

Έρχεται η μέρα της αλλαγής – Ο Μητσοτάκης φοβάται και το δείχνει

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Έχω νέα λοιπόν για τον κύριο Μητσοτάκη που φοβάται πολύ και το δείχνει: Έρχεται η μέρα της αλλαγής. Έρχεται η μέρα που οι φωνές όλων θα ενωθούν.

Αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους στην πανδημία. Αυτών που δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα. Αυτών που δυναστεύουν τις ζωές τους οι εισπρακτικές. Αυτών που κινδυνεύουν τα σπίτια τους από τους Πάτσηδες. Αυτών που διαβάζουν αυτές τις μέρες για τις Πανελλαδικές και κάνουν όνειρα. Οι φωνές όλων στις 21 Μάη θα πουν δυο λέξεις. Ως εδώ, δεν πάει άλλο. Ως εδώ με τη διαφθορά, με την ακρίβεια, με την ανασφάλεια, με την οικογενειοκρατία, με την αδικία».

«Έχει δίκιο λοιπόν να φοβάται ο κος Μητσοτάκης. Φοβάται τόσο που δε τολμά να έρθει σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση. Που δε τολμά να αναμετρηθεί ενώπιος ενωπίω μαζί μου» τόνισε.

Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη

Με αφορμή το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, με το οποίο υπόσχεται καλύτερους μισθούς αποτελεσματικό κράτος και καλύτερο ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ» και διερωτήθηκε «Αλήθεια και 4 χρόνια ποιος κυβερνούσε ο σωσίας του; Γιατί τα έκανε όλα χειρότερα ; Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει;» ανέφερε.

«Σε λίγο θα πετάξει τη γραβάτα και θα φωνάζει δικαιοσύνη παντού! Αλλά δε μας εκπλήσσει. Ο άνθρωπος που γαλουχήθηκε στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τώρα επιχειρεί και υποκλοπές ξένης ιδεολογικής ιδιοκτησίας. Μια φορά υποκλοπέας, σε όλα υποκλοπέας» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έφτασαν τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια»

«Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει πίσω του μια κοινωνία που είδε το εισόδημα της να συρρικνώνεται. Τη ζωή της να συρρικνώνεται. Σε μισθούς που εξανεμίζονται όπως ποτέ άλλοτε στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Στα νοίκια, στο ρεύμα, στα καύσιμα και στο σούπερ μάρκετ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το χειρότερο πλήγμα όμως αυτής της τετραετίας είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης χτύπησε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτών που δήθεν θα έσωζε. Της μεσαίας τάξης» τόνισε.

«Γιατί, για να το πούμε πολύ απλά, δε χωράει μεσαία τάξη στο σχέδιο τους. Δεν χωράει η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα πάνε μιλημένα και συμφωνημένα σε λίγους ομίλους. Δεν χωράει η μεσαία τάξη όταν τα καρτέλ πρέπει να βγάζουν υπερκέρδη από τα τρόφιμα, τα καύσιμα, τις υπηρεσίες. Δεν χωράει η μεσαία τάξη όταν θα πρέπει να δουλεύεις χωρίς ωράρια, μαύρα και αδήλωτα δήθεν για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική και να φέρει επενδύσεις. Δεν υπάρχει χώρος για τη μεσαία τάξη. Δεν υπάρχει χώρος για τα λαϊκά στρώματα. Δεν υπάρχει χώρος για τις νέες και τους νέους. Δεν υπάρχει χώρος για τους συνταξιούχους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τελειώσουμε με την κανονικότητα της πιο απροσχημάτιστης, της πιο προκλητικής, της πιο χυδαίας θα έλεγα, αδικίας» ανέφερε.

«Δεν ήξερε πάλι ο ανήξερος πρωθυπουργός για το Turkaegean;»

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στο Turkaegean, σημειώνοντας ότι «Πείτε μου τώρα, τι μπορεί να σκεφτεί ένας κάτοικος των Δωδεκανήσων βλέποντας τις καταχωρήσεις για το Turkaegean; Τι μπορεί να σκεφτεί για την κυβέρνηση που επέτρεψε να συμβεί αυτό;».

Και σχολίασε σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης: Πιάστηκαν πάλι στον ύπνο; Δεν γνώριζαν; Δεν ήξερε πάλι ο ανήξερος πρωθυπουργός; Όπως δεν ήξερε την έκθεση του κ. Τσιόδρα, για τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ; Όπως δεν ήξερε για τις υποκλοπές; Όπως δεν ήξερε, όπως πρόσφατα δήλωσε, για την κατάσταση των σιδηροδρόμων; Όπως δεν ήξερε τι έκανε ο βουλευτής του, ο κ. Πάτσης, ή ο εκλεκτός του στο Κρατικό Θέατρο, ο κ. Λιγνάδης. Και τόσοι άλλοι «άριστοι» που διόρισε, στήριξε και στηρίζει;».

«Ήξερε, δεν ήξερε, θα μάθει μια και καλή στις 21 του Μάη. Εκεί τελειώνουν τα παιχνίδια, εκεί τελειώνει η υποκρισία. Γιατί αυτοί που θα πάνε στις κάλπες ξέρουν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν» σημείωσε.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τέσσερα πράγματα.

«Πρώτον, ξέρουμε. Έχουμε σαφές σχέδιο. Όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει για τέσσερα πράγματα:

  • Αύξηση μισθών.
  • Μείωση τιμών.
  • Ρύθμιση χρεών.
  • Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος

Ξέρουμε, γιατί είμαστε πια πιο έμπειροι από ποτέ, πώς αυτά θα γίνουν πράξη. Με τρόπο ασφαλή, με απόλυτη συναίσθηση των συσχετισμών, με ρεαλισμό.

Και τι μας λένε; Ότι αυτά που προτείνουμε δεν είναι ρεαλιστικά.

Οι απευθείας αναθέσεις, οι παροχές στα μεγάλα συμφέροντα, το ξεπούλημα ακόμα και του νερού, είναι ρεαλιστικά. Αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με φιλολαϊκά μέτρα, με μέτρα ανακούφισης της μεγάλης πλειοψηφίας, σπεύδουν να βάλουν την ταμπέλα: Δεν είναι ρεαλιστικό!» ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter