Τσίπρας: Μας κατηγορούν για «ΣΥΡΙΖΑ-Channel», αυτοί που έφτιαξαν το «Σύστημα-Channel»

Τσίπρας: Μας κατηγορούν για «ΣΥΡΙΖΑ-Channel», αυτοί που έφτιαξαν το «Σύστημα-Channel»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Μιλώντας για την Προανακριτική, σε συνέντευξη του στη διαδικτυακή εκπομπή Meeting Point του Newsbomb, με τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή». «Δεν ξέρω για τι ακριβώς κατηγορείται ο κ. Παππάς. Κατηγορείται γιατί θέλησε να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ Channel; Από ποιους; Από αυτούς οι οποίοι έχουν φτιάξει το ΣΥΣΤΗΜΑ Channel εδώ και τόσα χρόνια και έχουν 6 κανάλια και λένε τα ίδια και τα ίδια και ο ελληνικός λαός ενημερώνεται πλημμελώς;», είπε.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και ανάγκασε τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να βάλουν το χέρι στην τσέπη» όμως «ήρθε μετά ο κ. Μητσοτάκης και τους λέει: ‘όχι, δε χρειάζεται να τα πληρώσετε αυτά, θα σας δώσω κι άλλα τόσα με ευκαιρία την πανδημία’». «Κι εγώ να ήμουν ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού θα ήμουν πολύ χαρούμενος με τον κ. Μητσοτάκη», σχολίασε. Τόνισε ότι θέλησε να γίνει ένας διαγωνισμός και να υπάρξει μετά από 30 χρόνια «για πρώτη φορά νομιμότητα και να εξυγιανθεί και ο χώρος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και επιχειρήσεων». «Νομίζω λοιπόν ότι ο κ. Παππάς αυτή τη στιγμή περνά μια περιπέτεια πολιτική, κυρίως διότι αυτό δε θα του το συγχωρήσουν κάποιοι», σημείωσε. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν «καθαρές οι προθέσεις μας, και δε μετανιώνουμε γι’ αυτές, λάθη κάναμε…» και ότι ενώ δεν ήταν στόχος «ούτε συγκεκριμένα πρόσωπα ούτε συγκεκριμένα συμφέροντα», αλλά η επαναφορά της διαδικασίας στο πλαίσιο νομιμότητας, «βρεθήκαμε απέναντι και με τους εργαζόμενους και με τους δημοσιογράφους που θέλαμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο Νίκος Παππάς «σήμερα διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι στο γραφείο μου όπως ήταν το πρώτο διάστημα. Αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι», γιατί, όπως είπε «για καθέναν από μας, η πολιτική διαδρομή δε σημαίνει έναν συγκεκριμένο ρόλο και μια συγκεκριμένη θέση». Επισήμανε ότι σήμερα είναι τομεάρχης σε έναν κρίσιμο τομέα και σχολίασε γενικότερα ότι «κανένας μας δεν έχει εισιτήριο διαρκείας σε θέσεις και σε ρόλους ούτε εγώ, ούτε τα στελέχη». «Μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός στις εκλογές, τα μέλη των κομμάτων μέσα από τις συνεδριακές διαδικασίες, όλοι κρινόμαστε», είπε στο ερώτημα αν, στην περίπτωση που δεν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, θα σκεφτεί ότι μπορεί να μην παραμείνει στη θέση του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter