Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει λεφτόδεντρα για λίγους αλλά κόστος μόνο για τους πολλούς

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει λεφτόδεντρα για λίγους αλλά κόστος μόνο για τους πολλούς
Φωτογραφία αρχείου

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγκώνη, Νατάσα Γιάμαλη και Βασίλη Σκουρή.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στα οικονομικά θέματα, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας στη Βουλή.

Σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παράδοση άνευ όρων στους συμμάχους και χωρίς ανταλλάγματα. Όπως τόνισε, αυτό γίνεται σε μια χρονική περίοδο και συγκυρία (εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία) «που κοστίζει». Δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «μας μπλέκει σε περιπέτειες».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης τα δίνει όλα στις ΗΠΑ και κάνει την Ελλάδα δορυφόρο»

Περνώντας στο πεδίο της οικονομίας και ερωτώμενος σχετικά με το πόρισμα της ΡΑΕ κ. Τσίπρας μίλησε για προσπάθεια του Μαξίμου να μαγειρέψει τα υπερκέρδη για να μη τα φορολογήσει. «Εάν δεν υπήρχαμε εμείς, δεν θα υπήρχε συζήτηση για υπερκέρδη», υπενθύμισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι η ΡΑΕ έρχεται με «μια αλχημεία λογιστικού χαρακτήρα» να υποτιμήσει τα πραγματικά υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το αυτονόητο, δηλαδή ότι «η Η ΡΑΕ οφείλει να λειτουργεί ανεξάρτητα».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Με την ομιλία του ο Δαγούμας της ΡΑΕ επιβεβαίωσε το Documento ότι αποτελεί «μπάτλερ συμφερόντων»

«Ο κ. Μητσοτάκης δουλεύει για τις ελίτ και όχι για τους πολίτες» δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας με ειρωνικό τρόπο ότι εμείς στην Ελλάδα είμαστε «πρωταθλητές» σε πολλές «αρνητικές κορυφές», όπως στον πληθωρισμό, στις τιμές ενέργειας, στους θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο  πληθυσμού κ.ά.

Κατηγόρησε το Μαξίμου ότι φτιάχνει «καθεστώς αισχροκέρδειας και λεηλασίας δημόσιου πλούτου», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «έχει λεφτόδεντρα για τους λίγους», ενώ «θυμάται το δημοσιονομικό κόστος μόνο για τους πολλούς».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορές στα golden boys, στη ΔΕΗ και στις απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τέλος, υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη στήριξη των πολιτών εν μέσω της κρίσης και υπογράμμισε ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο «πού πάνε τα λεφτά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter