LIVE: H «μάχη» στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

LIVE: H «μάχη» στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

Στην Ολομέλεια της Βουλής είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, το βράδυ της Παρασκευής, 10 Μαΐου.

Η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έρχεται έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. 

Τη συζήτηση «άνοιξε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζεται με τους πολιτικούς αρχηγούς. Με αντίστοιχη σειρά θα κλείσει τo βράδυ της Παρασκευής.

«Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής και στις 26 Μάη την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά την ερχόμενη τετραετία», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Θα αποτύχετε κ. Μητσοτάκη και στην τελευταία σας πρόβλεψη γιατί ήρθε η ώρα των πολλών (Video)

Δευτερολογία Τσίπρα: «Παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής, κ. Μητσοτάκη» (Video)

Μητσοτάκης: «Καλώς τον κι ας άργησε» – Πολάκης: «Καλώς σε βρήκα»

Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά: 

Την ψήφο εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας αλλά και του ελληνικού λαού στις επικείμενες ευρωεκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός, ενώ τοποθέτησε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τη σύγκριση των διαφορετικών προγραμματικών σχεδίων που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντί των προσωπικών επιθέσεων και της «μαύρης προπαγάνδας».

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως καταστροφικό το πρόγραμμα της ΝΔ, παραλληλίζοντάς το με τις πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στα βράχια το 2010. «Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σχέδιο που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και τη χρεωκοπία το 2010-2014» είπε και ρώτησε τον πολιτικό του αντίπαλο αν θα διασφαλιστεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ή θα οδηγηθεί η χώρα ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ με ασφαλιστικό Πινοσέτ και μισθούς και συντάξεις πείνας.

Εν συνεχεία, συνέκρινε τα αρνητικά παρεπόμενα των πολιτικών που ασκήθηκαν έως το 2014 με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας στάθηκε -μεταξύ άλλων- στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη στήριξη της δημόσιας Παιδείας αλλά και την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία. Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στα όσα εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και έγιναν νόμος του κράτους. «Όσα δεσμεύτηκα και ανακοίνωσα στη ΔΕΘ, νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται: Οι ελαφρύνσεις στη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ, οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το επίδομα στέγασης. Η μη περικοπή των συντάξεων. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη των πολιτών σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας» είπε και πρόσθεσε: «Όλα νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται».

Αναφέρθηκε δε και στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες από το Ζάππειο, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά «δικαιοσύνη» και όχι «παροχές, κόλπα και δώρα». 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας – 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter