Τσίπρας στο debate: Τέλος στα ρουσφέτια – Η ΔΕΗ θα περάσει σε δημόσιο έλεγχο, οι τιμές θα πέσουν αμέσως

Τσίπρας στο debate: Τέλος στα ρουσφέτια – Η ΔΕΗ θα περάσει σε δημόσιο έλεγχο, οι τιμές θα πέσουν αμέσως
Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γιώργου Παπαδάκη σχετικά με τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, την ενέργεια αλλά και την προεκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για την επανα-κρατικοποίηση της ΔΕΗ, αρχικά, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βάλει ένα οριστικό τέλος στα ρουσφέτια ενώ, επίσης, δεσμεύτηκε ότι με ΣΥΡΙΖΑ οι τιμές θα πέσουν άμεσα και γρήγορα παντού.
Σε ότι αφορά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση τιμών σε ενέργεια και καύσιμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι: Το 2022 έχουμε υπέρβαση εσόδων κατά 4.4 δις ευρώ. Γιατί δεν ρίχνει τον ΦΠΑ ή τον Ε.Φ.Κ. ο κ .Μητσοτάκης όταν ακόμα και τα δικά του στελέχη λένε ότι πάνε στο παρακράτος;
Σε ερώτηση σχετικά με το που θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Οι επιδοτήσεις δεν πάνε στην τσέπη του έλληνα καταναλωτή. Εμείς θα σταματήσουμε τον μηχανισμό αναδιανομής εισοδήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους».
Σε ότι αφορά την ερώτηση του κ. Παπαδάκη αναφορικά με το εάν η κρατικοποίηση της ΔΕΗ θα σηματοδοτήσει και την πτώση των τιμών, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες καταναλωτές θα δουν αμέσως πολύ μικρότερους λογαριασμούς.
Καταληκτικά, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά των γαλάζιων golden boys αλλά και του πρωταγωνιστικού ρόλου που παίζει η ΔΕΗ στην αισχροκέρδεια που επικρατεί στους λογαριασμούς ενέργειας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι το 80% των υπερ-εσόδων πάει στη ΔΕΗ.
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter