Τζανάκης για Σανγκάη: Πιθανή έξαρση της Όμικρον 2

Τζανάκης για Σανγκάη: Πιθανή έξαρση της Όμικρον 2

Για τις εικόνες από τη Σανγκάη, που δείχνουν την επιβολή σκληρών μέτρων κατά του κορονοϊού μίλησε τη Δευτέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Πρόκειται για μια έξαρση της Όμικρον 2 και όχι για κάτι καινούργιο» εκτίμησε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, και τονίζοντας πως αυτή η διαπίστωση αναμένει να επιβεβαιωθεί από τον ΠΟΥ προκειμένου ο κόσμος να μη φοβάται ότι έχει εμφανιστεί κάποιος νέος ιός ή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Σχολιάζοντας τις εικόνες που βιώνου οι κάτοικοι της πόλης καθηγητής διευκρίνισε ότι «η Κίνα είναι υπέρ του δόγματος μηδενικής ανοχής κρουσμάτων», τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις στο παρελθόν.

«Έχουν φοβηθεί πάρα πολύ διότι δεν έχουν τα μέσα που υπάρχουν σε άλλες χώρες και να ανταπεξέλθουν αν υποστούν μια μεγάλη έξαρση με πάρα πολλούς θανάτους και νοσηλείες», ανέφερε ακόμη.

«Αυτή είναι η εικόνα μιας χώρας και μίας κοινωνίας που έχει μάθει να λύνει τα προβλήματά της με αυτούς τους τρόπους», πρόσθεσε επίσης ο κ. Τζανάκης αναφερόκενος στα ακραία κατασταλτικά μέτρα των κινεζικών αρχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter