Τζανακόπουλος για ΝΔ: Προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης

Τζανακόπουλος για ΝΔ: Προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης

Για πολιτικές σκοπιμότητες και ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης, κατηγόρησε τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συναινετική λύση στον ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση προχώρησε στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα και το νόμο, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι “στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε να οριστεί:

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η κα Ειρήνη Καλού, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας η κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής. 

Όλοι οι επιλεγέντες δικαστικοί λειτουργοί, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, έτυχαν ευρύτατης αποδοχής κατά την διαδικασία προεπιλογής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και χαίρουν της εκτίμησης του δικαστικού και νομικού κόσμου της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Γυναικεία υπόθεση – για πρώτη φορά- η ηγεσία της Δικαιοσύνης

Αναφερόμενος ο κ. Τζανακόπουλος στη άρνηση της ΝΔ, να προσέλθει στην συναινετική διαδικασία ορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι “επιβεβαίωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας και του Συντάγματος”. Σημείωσε ότι η διαδικασία προεπιλογής της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είχε ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και της ΝΔ ήδη από τα μέσα Μαΐου. Η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκει απολύτως καμία συνταγματική βάση ενώ η άρνηση της θέτει οριστικά τέλος και στο δήθεν ηθικό επιχείρημα που προβάλλει ενώ ταυτόχρονα μοιάζει να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και αποτελεί ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης”.

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος, ανέφερε ότι “με δεδομένο ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της μέχρι τη διάλυσή της, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση του νομοσχεδίου των ποινικών κωδίκων“.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Προς αναθεώρηση οι Κώδικες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter