Β. Σταθόπουλος: Και νέα κατασκευή στοιχείων εναντίων του – Μετέτρεψαν μία απλή συνωνυμία σε συγγένεια πρώτου βαθμού

Β. Σταθόπουλος: Και νέα κατασκευή στοιχείων εναντίων του – Μετέτρεψαν μία απλή συνωνυμία σε συγγένεια πρώτου βαθμού

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου από την πλευρά των αρχών σε σχέση με την υπόθεση του προφυλακισμένου για πάνω από ένα χρόνο Βάγγελη Σταθόπουλο.

Αυτή τη φορά ο εισαγγελέας σύμφωνα με τους συνηγόρους του Β. Σταθόπουλου, τον παραπέμπει «για σωρεία κακουργημάτων, βασιζόμενος σε επιβαρυντικά δήθεν στοιχεία που ο ίδιος (ο εισαγγελέας) για πρώτη φορά κατασκεύασε».

Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αντωνία Λεγάκη και ο Γιώργος Καρκανιάς: «Ο Εισαγγελέας “διαπιστώνει” ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος έκρυβε τον οπλισμό στο σπίτι του πατέρα του! Τόσο απλά, η απλή συνωνυμία μεταξύ του κατηγορουμένου και του ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου φυλάσσονταν όπλα, “αναβαθμίζεται” ανερυθρίαστα σε δήθεν συγγένεια και μάλιστα πρώτου βαθμού! Ο απλά συνώνυμος Γεώργιος Σταθόπουλος, του οποίου η μη αμφισβητούμενη ένορκη κατάθεση βρίσκεται εντός της δικογραφίας, ονοματίζεται ξαφνικά “Πατέρας” του Βαγγέλη Σταθόπουλου, του οποίου ο πραγματικός πατέρας ονομάζεται Κωνσταντίνος και καμία σχέση δεν έχει, ο ίδιος ή ο γιός του με διαμέρισμα στην Κυψέλη!»

Διαβάστε επίσης: Β. Σταθόπουλος: Ένα χρόνο στη φυλακή χωρίς στοιχεία

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Σταθόπουλος κρατείτε 14 μήνες στις φυλακές Λάρισας, χωρίς επαρκεί στοιχεία και μάλιστα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κορονοϊό, αφού προσβλήθηκε από αυτόν και -ευτυχώς- τον ξεπέρασε κάτω από αντίξοες συνθήκες στοιβαγμένος σε έναν θάλαμο με περίπου ακόμα 60 θετικούς στον ιό χωρίς την υγειονομική περίθαλψη που απαιτούνταν.

Σήμερα οι Α. Λεγάκη και ο Γ. Καρκανιάς αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης.

Διαβάστε επίσηςΥπόθεση Β. Σταθόπουλου: «Η αντιτρομοκρατική επιδίδεται σε μία παράνομη τακτική κατασκευής ενόχου»

Η ανακοίνωση των συνηγόρων του

Όταν η πραγματικότητα των στοιχείων της δικογραφίας δεν επαληθεύει το σενάριο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα (πάλι), φαίνεται πως σκέφτηκε ο Εισαγγελέας Εφετών που προτείνει την παραπομπή του Βαγγέλη Σταθόπουλου για σωρεία κακουργημάτων, βασιζόμενος σε επιβαρυντικά δήθεν στοιχεία που ο ίδιος (ο εισαγγελέας) για πρώτη φορά κατασκεύασε!

Ο Εισαγγελέας «διαπιστώνει» ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος έκρυβε τον οπλισμό στο σπίτι του πατέρα του!!! Τόσο απλά, η απλή συνωνυμία μεταξύ του κατηγορουμένου και του ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου φυλάσσονταν όπλα, «αναβαθμίζεται» ανερυθρίαστα σε δήθεν συγγένεια και μάλιστα πρώτου βαθμού!!! Ο απλά συνώνυμος Γεώργιος Σταθόπουλος, του οποίου η μη αμφισβητούμενη ένορκη κατάθεση βρίσκεται εντός της δικογραφίας, ονοματίζεται ξαφνικά «Πατέρας» του Βαγγέλη Σταθόπουλου, του οποίου ο πραγματικός πατέρας ονομάζεται Κωνσταντίνος και καμία σχέση δεν έχει, ο ίδιος ή ο γιός του με διαμέρισμα στην Κυψέλη!!!

Ούτε λόγος δε για την αξιολόγηση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, τρεις εκ των οποίων αυτόπτες, άσχετοι με τον κατηγορούμενο, που επιβεβαιώνουν πως την ώρα των αδικημάτων βρισκόταν στην άλλη άκρη της Αθήνας!

Ούτε λόγος για τα ευρήματα της αστυνομίας που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Σταθόπουλου! Ούτε λόγος για την απουσία dna του στα όπλα, στο διαμέρισμα που φυλάσσονταν αυτά, στις συσκευασίες τους… Ούτε σχόλιο για την εμπεριστατωμένη Τεχνική Έκθεση δύο βιολόγων, η οποία διαπιστώνει ότι το μίγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε ένα μόνο σημείο της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι δράστες, δεν εμπεριέχει dna του Σταθόπουλου.

Εμείς επαναλαμβάνουμε πως η επί 14μηνο προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Σταθόπουλου συνιστά πλέον παράνομη κατακράτηση και ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΕΓΑΚΗ

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter