Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78: Επίδειξη δύναμης στην Ισπανία

Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78: Επίδειξη δύναμης στην Ισπανία

Την τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός, με «θύμα» αυτή τη φορά την ισχυρή Βαλένθια στην Ισπανία: 65-78. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 39-40.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά στις αρχές της β’ περιόδου, με σερί 0-12 και πρωταγωνιστές τους Ράιτ, Παπανικολάου, Γουίλιαμς-Γκος: 23-34. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν γρήγορα στο παιχνίδι χάρη στις ενέργειες του Οτζελέγιε και προσπέρασαν για μερικές στιγμές (41-40), αλλά η άμυνα του Γουόκαπ και τα καλάθια των Πίτερς, Κάνααν έδωσαν νέα ώθηση στους πρωταθλητές Ελλάδας: 41-51 και 44-59 με κάρφωμα του Φαλ.

Ο προπονητής της Βαλένθια Άλεξ Μουμπρού αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία και η διαφορά δεν ξανάπεσε κάτω από τους 9 πόντους (53-62). Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο καλύτερος στη δ΄ περίοδο.

Ο Μουσταφά Φαλ επέστρεψε μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων και πέτυχε 5 πόντους σε 16 λεπτά. Ο κορυφαίος Αϊζέια Κάνααν ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 7, Γουίλιαμς-Γκος 9, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ 10, Μπραζντέικις 3, Παπανικολάου 3, Πίτερς 9, Πετρούσεφ 6, Ράιτ 10. Απουσίασε και πάλι ο τραυματίας Μιλουτίνοφ.

Από τη Βαλένθια, που είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (56-63), ξεχώρισαν οι Οτζελέγιε 19, Λόπεθ-Αροστέγκι 10, Γιόβιτς 9, Ίνγκλις 7. Απουσίασε ο Μπράντον Ντέιβις, ενώ ο Τζόουνς έμεινε στους 2 πόντους με 1/8 σουτ.

Ο Ολυμπιακός, που φέτος είχε χάσει όλους τους προηγούμενους αγώνες του απέναντι σε ισπανικές ομάδες, μετράει πλέον 15 νίκες και 11 ήττες. Η Βαλένθια βρίσκεται στο 13-13.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ισόβαθμή του Φενέρ, σε κρίσιμο αγώνα το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες μοιράζονται τις 4η-6η θέση με ρεκόρ 15-10, μαζί και με τη Μονακό, που δοκιμάζεται στην έδρα της τρίτης Βίρτους (16-9). Η δεύτερη Μπαρτσελόνα (17-8) υποδέχεται την αδύναμη Άλμπα.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν πιθανότατα αύριο χωρίς τον τραυματία Κώστα Σλούκα, ενώ θα επιστρέψουν οι Λεσόρ, Ερνανγκόμεθ, Παπαπέτρου. Στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αγωνίζονται μεταξύ άλλων οι Γιώργος Παπαγιάννης, Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter